Smurf-Experience-Ingrid-Otto-e1532513968891
PULS GRADA · destinacija

Čuveni Štrumpfovi ove godine slave 60. rođendan, a u to ime Belgijanci su napravili njihovo selo u Briselu koje svako može obići. To je jedinstvena prilika da doživite neke od prizora iz stripova i crtanih filmova o Štrumpfovima, ali na posve moderan način, jer je u obilazak uključena i virtuelna stvarnost.

Na više od 1500 kvadratnih metara, izložba povodom 60 godina Štrumpfova omogućava šetnju kroz njihovo selo i okolnu šumu, razgovor sa nekim od njih, let na leđima rode i mogućnost da se pomogne Velikom Štrumpfu u osujećivanju Gargamelovih planova. To je sve moguće uz razne holograme, virtuelnu stvarnost i puno specijalnih efekata.

Ova izložba napravljena je kao aktivnost za celu porodicu i kao takva ima i edukativnu ulogu. Cilj je da posetioci shvate značaj vrednosti malih Štrumpfova, poput tolerancije, solidarnosti i prijateljstva, kao i značaj zaštite životne sredine. Cela tura traje oko dva sata.

Štrumpfove je izmislio belgijski umetnik Pejo 1958. godine. Do sada su se pojavljivali u stripu, crtanom i igranom filmu i kao ilustracije na različitim proizvodima širom sveta. Kao što već znate, njihova imena pokazuju njihove glavne karakteristike, a procenjuje se da na svetu postoji više od 100 imena Štrumpfova.

romantic-towns-Hallstatt-GettyImages-475757716 Skriveni gradovi u Evropi idealni za romantičan odmor tuscany-italian-food-2 Trip Advisor: Najbolji turistički provodi u 2018. coffee-drinkers-on-a-hot-sunny-day--zoetnet Kako da u Parizu pijete kafu poput lokalaca central-park-new-york-1526978091 Sve što niste znali o Central parku u Njujorku · · · · · ·