page_cover
PULS GRADA · dizajn

Neki vole terakota posude, drugi keramičke saksije, dok su neki zadovoljavaju i sa najjeftinijim plastičnim posudama za cveće iz lokalnog supermarketa.

Za japanskog umetnika Kosuke Sugimota, međutim, idealno mesta za sobne biljke su ni manje ni više nego stare Nike patike!

I dok drugim pasioniranim ljubiteljima ovog brenda sportske obuće teško pada da se odreknu svojih starih patika pa ih ponekad čuvaju godinama nakon što su prestali da ih nose, Kosuke je odlučio da im nađe alternativnu upotrebu. Inspirisan zelenilom koje je video na oronulim zgradama koje je priroda praktično uzela pod svoje, on je odlučio da proba da isti efekat napravi na patikama.

U našoj galeriji možete videti kako izgleda njegovo svojevrsno pošumljavanje retkih modela patika kao što su Nike Air Max Uptempo 1995 i Air Max Classic 1996, od kojih je uz dosta truda i kreativnosti napravio savršene saksije za sobne biljke i cveće.

Stare Nike patike kao saksije za sobne biljkeOtvori galeriju
page-cover-fudbaleri Fudbaleri kao zvezde filmskih postera cover Boomerang Stories: Fenomen večnog povratka cover - Foto  Dragan Spasojevic Sk8rings: Od starog skejta do novih predmeta page-posteri Nezaboravni filmski posteri Bila Golda · · ·