Foto izvor: Pexels
KULTURA

Da, vaučer na 500 evra koji se mogu potrošiti na knjige, pozorišta, koncerte. Svojevrsni kulturni poklon italijanske vlade njenim mladim građanima stupa na snagu od 15. septembra će zaživeti i biće uključeno oko 575,000 tinejdžera, a računa se da će na ovaj način biti potrošeno oko 290 miliona evra.

Tommaso Nannicin, podsekretar u Vladi Italije je rekao da ovim potezom Italija šalje jasnu poruku mladima da pripadaju zajednici koja im ovim postupkom želi dobrodošlicu u novo životno doba i da će istovremeno i doprineti toj zajednici i obogatiti svoj duhovni život i razvijati se.

Svaki tinejdžer koji živi u Italiji treba da se registruje onlajn pre preuzimanja aplikacije (18app.it) za pristup svojim kulturnim bonusima od 500 evra. Od tog trenutka će imati godinu dana za kupovinu proizvoda ili ulaznica koje spadaju pod domen kulture.

muzeji Spektakularni muzeji Mladi duh Evrope Mladi duh Evrope u DKSG m Najstariji jezici koji se i dalje govore u svetu Krokodil festival Festival KROKODIL – na putu oko sveta · ·