FotorCreated cover
PULS GRADA · moda

Ako je oktobar mesec džeza i novih književnih izdanja, onda je novembar definitivno posvećen modi. U Beogradu je ona imala dva svoja velika festivala, najpre Belgrade Fashion Week, a potom i Fashion Selection. Za vas smo izdvojili ono najfinije, najudobnije, ali i najotkačenije, jer ko kaže da moda mora da bude uvek i samo nosiva. Kolekcije za sezonu jesen/zima 2016/17, ali i one za proleće/leto 2017. daće vam smernice, drugo vam i nije potrebno jer u svetu mode svako bira svoj put. Zato birajte, uživajte i radujte se i novim kaputima, ali i kupaćim kostimima, jer ni leto nije tako daleko.

Lily Taylor (Belgrade Fashion Week)

Lily Taylor (Belgrade Fashion Week)Otvori galeriju

Ako ste u potrazi za savršenim jesenjim kaputom ili pantalonama, onda bi modna kuća Lily Taylor imala šta da vam ponudi. Dugi mantili i kožni detalji, „pencil“ suknja ili ona „maxi“, a boje prave jesenje. Od neizbežne crne, preko nekoliko nijansi zelene do crveno-narandžaste za one najsmelije. Satenska košulja sa širokim manžetnama ponovo se vraća u modu! Crne pantalone i belu košulju oplemenite nekim šalom – dugim i veoma zanimljivog desena. To je ujedno i osnovna formula ove modne marke: Neka i klasika bude romantika.

Irena Grahovac (Fashion Selection)

Irenina žena je sigurna u sebe, ona je drska i ponekad detinjasta, posebno u detaljima, kao onda kad nosi velike krznene gombe jarkih boja, koje slobodno lepršaju za njom sa jakni i krznenih prsluka. Poznata po jaknama i bundama, ove jeseni Irena Grahovac otišla je korak dalje i zato bravo! Moderno i veoma nosivo. Jarko bojena krzna, komadi poput kraljevskoplave bunde ostavili su efektan utisak. Grahovac koketira s još uvek veoma popularnim grandž stilom.

Irena Grahovac (Fashion Selection)Otvori galeriju

Beanie kapice u kombinaciji s udobnom, uglavnom ravnom obućom. Kosa je puštena i bujna. Crni karmin i široke plišane pantalone su ono najlepše što je ova dizajnerka ponudila savremenoj ženi za sezonu jesen/zima 2016/17.

Ana Trošić Trajković (Belgrade Fashion Week)

U samoj završnici revije, kolekciju je ispratio veliki muzički hit Dejvida Bouvija „Starman“ – sasvim opravdano. Da je Anina žena kojim slučajem muzičar, ona ne bi bila drugo do baš neko kao Bouvi. Boje su upadljive, jarke, gotovo fluorescentne, a krojevi eklektični, ali sjajno uklopljeni, tako da nikad ne gledate deliće već celinu. Baš kao što svaka žena voli da bude doživljena kao kompletna ličnost. Top od bledoroze perja, teška žuta suknja, električnoplava bunda, haljina od prozirnog tila s pačvorkom ili haljina u kombinaciji s jarko žutim patikama. Anina žena ne prati modu, ona je moda!

Ana Trošić Trajković (Belgrade Fashion Week)Otvori galeriju

Sonja Krstić (Belgrade Fashion Week)

Na reviji za sezonu proleće/leto 2017. imali smo prilike da vidimo zanimljiv odnos tradicionalnog i modernog. Detalji su očaravajući, čipka u kombinaciji s gumom dokazuje da su dizajnerski limiti neograničeni ako postoji dobra ideja. Što se boja tiče, dominantna je crna ali i crno-bela kombinacija. Forma je dramatična, materijali idealni za tople junske dane, stoga s nestrpljenjem očekujemo prve prolećne dane. Duge suknje, suknja-pantalone, veliki džepovi – ko kaže da futurizam ne može da bude romantičan?

Sonja Krstić (Belgrade Fashion Week)Otvori galeriju

Bojana Jovanović (Belgrade Fashion Week)

Za one koji se uvek iznova raduju zlatnom, srebrnom ili materijalu koji ostavlja takav efekat, kolekcija ove mlade dizajnerke savršen je izbor. Dve su crte dominantne u njenoj kolekciji – jedna je odabir materijala koji u kombinaciji s karakterističnim bojama (vatrenonarandžasta, crvena, zlatna, ljubičasta) ostavlja utisak upadljivih odevnih komada, a druga su reljefni detalji na garderobi koji se lako uklapaju s ostatkom, ali tako da ostavljaju utisak upečatljivog, modernog, pa i profinjenog.

Bojana Jovanović (Belgrade Fashion Week)Otvori galeriju

Lisca (Fashion Selection)

Možda su sve mačke u mraku iste, ali pametna žena zna da i ono što se ne vidi u njenoj garderobi ima veze s onim kako se oseća. Revija ove renomirane modne kuće dokazala je, još jednom, da žena koja brine o svom izgledu brine i o onome kakav veš nosi. Od klasičnog pamučnog, belog crnog ili zelenog veša, sve do ekskluzivnih večernjih kolekcija dijamantskog sjaja. Ako niste znali, Lisca za ovu zimu predlaže veš od savršene srebrne čipke, kao i tačkica na najfinijem tilu. Kombinacija vrhunskih materijala i finog nakita na samom donjem vešu, onog u obliku zvezdica, daje savršenu ideju damama koje bi novogodišnju noć radije provele u tami spavaće sobe negoli u nekom bučnom klubu.

Lisca (Fashion Selection)Otvori galeriju

Lisca Cheek dokazuje da i tokom hladne zime žene imaju čemu da se raduju. Sledeće leto, za sada makar u mašti, moglo bi da vas otisne na nekakvo tropsko ostrvo, gde je samo bikini dovoljan. Ah, da, može i neki koktel, ali u kokosovom orahu i sa slamčicom.

francuskinje Da izgledate kao Parižanka Odeća Modne katastrofe koje su oproštene bajke Moda inspirisana slovenskim bajkama cover Style File: Melanija Tramp · · ·