cover
PULS GRADA · aktuelno

Za koji sat trčaćete kod frizera i ići po stvari sa hemijskog čišćenja. Ne sekirajte se kada iza ponoći telefonske linije krenu da pucaju, a verovatnoća da dobijete taksi postane ravna nemogućoj. Evo malog vodiča sa instrukcijama kako danas i u narednoj nedelji da se zabavite i opustite.

10
Film

Iz nekog univerzumski nerazjašnjenog razloga, u ovo doba godine možemo da gledamo „Sam u kući II“ do iznemoglosti. Kao da je prvi put. I pustimo suzu kad se pojavi gospođa sa golubovima (hajde hajde, svi to učinimo). U pidžami s irvasima i u popkicama – za one koji ne znaju to su štrikane čarape – opustite se uz filmski maraton nekog od horor klasika i/ili Diznijeve crtaće. Dobro je vratiti se i crno-belim klasicima. stari Holivud za sve, francuski novi talas za ambicioznije.

9
Muzika

Retko doba godine kada, oprostite na izrazu, možete da tripujete kako su Last Christmas grupe Wham! i All I Want For Christmas Is You Mariah Carey dobre pesme. Uvek više navijam za klasike pout Sinatre, Brende Lee i Nat King Colea. Pijete topli napitak po izboru, gledate kako u kaminu pucketa vatra (ili barem zamišljate), i šta vam je više potrebno?!

8
Knjige

Dakle, ne časopisi, magazini i novine. Lepo dizajnirane, šarmantno raspale knjige u tvrdom povezu je ono što vam je potrebno. Bajke Oskara Vajlda, kao i „Frankenštajn“ Meri Šeli neke su od preporuka, a za ljubitelje misterija i detektivskih priča „Tajne oca Brauna“ G. K. Čestertona odličan je izbor.

7
Piće

Leteće pampuri od šampanjca, zato čuvajte oči (i lustere)! Napravite dobro kuvano vino u velikoj staklenoj činiji, ubacite kutlaču i nikako ne štedite na začinima. Kada dođe trenutak u kojem ćete pomisliti da je došlo vreme da se prijavite u klub anonimnih alkoholičara, a vi skuvajte čaj ili još bolje chai latte. Počnite da isprobavate nove smoothie, kako biste započeli detoksikaciju, i ne zaboravite da napravite zalihe svežeg đumbira.

6
Pokloni

Nakon iscrpljujućeg šopinga, kao u crtaćima, okrenućete novčanik i ama baš ništa neće ispasti iz njega (osim izlizane kreditne kartice i izgužvanih vizit karti). Ubedite sebe da je vredelo, zato što vam.., ništa drugo i ne preostaje. Ironiju na stranu, učiniće vas srećnim kada vidite da ste vi upravo učinili srećnim nekog drugog. Za detalje i predloge, prođite kroz mnogobrojne savete upravo na ovom sajtu.

5
Garderoba

Izgleda da se štikle neće zabadati u sneg, i da je samim tim stopa lomova nogu i ruku za ovu godinu pod kontrolom. Ako idete na maskenbal, blago vama, ako ne, potrudite se da ne izgledate kao folk zvezde devedesetih. Dajte sebi oduška u januaru, te gledajte da odmorite lice od šminke, a ako previše budete obuzeti ruskom salatom i rozen tortom, posegnite za oversized džemperima i kaputima, naravno isključivo samo zato što je to u trendu.

4
Odluke

Nemojte se preterano opterećivati; ionako je mala verovatnoća da ćete ih se pridržavati. Grubo, ali vrlo blizu istini. Za one sa jačim karakterom uvek je lepo opredeliti se za nešto altruističko: usvojiti životinju, više zalivati biljke, voditi računa o svojoj okolini i, ako boga znate, prestanite da gledate Kardašijane! Što se mene tiče – od sutra sam na dijeti.

3
Odmor

Isključite sve telefone, napunite kadu, upalite sveće, zaronite u toplu vodu i – žmurite. Idite negde u prirodu, šetajte, slušajte i posmatrajte. Otputujte, ako imate gde i kod koga. Ili, kako gore već lepo piše, gledajte film i čitajte dobru knjigu, više dobrih knjiga.

2
Raspoloženje

Postoji tendencija da tokom praznične atmosfere vlada nekakva melanholija i na površinu izviru setna sećanja. Sve je to veoma lordbajronovski simpatično, ali vredi se potruditi i raditi na pozitivnom raspoloženju. Nema konkretnog, niti univerzalnog uputstva ili recepta, vi znate najbolje. Biti svestan lepih sitnica, darežljiv i tolerantan, sve to uz osmeh nije loše za početak.

1
Novi start

Šta god da je ostalo iza vas i šta god vam predstoji, pred vama je svežih 365 dana da o tome razmišljate. Zato barem jedno veče uživajte, zaslužili ste! A i ako niste, baš vas briga, jer sutra je, priča se – novi dan.

Umetnost zapošljavanja Performans i konferencija: Izazovi i umetnost zapošljavanja cover5 9. Festival nauke na Beogradskom sajmu cover8 Noć Reklamoždera i ove godine u Sava Centru Namirnice protiv prehlade U borbu protiv prehlade proizvodima iz prirode ·