collage
PULS GRADA · stilistika

Kada planiramo putovanje, provodimo sate klečeći ispred kofera, ali uvek iz pogrešnih razloga. Garderoba je važan segment našeg prtljaga, ali uvek iz čisto estetskih razloga, baš kao da je reč o kremi za sunčanje ili maskari. Kad razmišljate o odeći koju ćete nositi tokom putovanja, ali i na samoj destinaciji, bitno je da ona ispunjava dva glavna uslova, a to su udobnost i jednostavnost.

Ovaj savet posebno se odnosi na dame koje pre odlaska na željenu destinaciju treba dobro da se raspitaju o kulturi i običajima određene zemlje, kako svojim modnim odabirom ne bi uvredile domaćine, ili upale u nekakvu nepriliku. U nastavku otkrijte koji su to odevni predmeti koje nikako ne bi trebalo da nosite na putovanju.

1) Pocepane farmerke

Iako su iscepane farmerke već godinama omiljeni komad devojaka širom sveta, to ne znači da je ovo dobar izbor za putovanja. Naime, ovakav model koji otkriva puno kože i deluje previše nemarno, može ostaviti loš utisak na vaše domaćine koji vaš modni odabir mogu protumačiti kao znak nepoštovanja. Dakle, klasičan džins uvek je bolja opcija!

2) Bela odeća

Bela odeća nikako nije dobar izbor prilikom putovanja avionom, iz očiglednih razloga. Ne samo da se možete lako isprljati dok čekate na aerodromu, već se to može desiti i u samom avionu ukoliko prospete kafu ili nešto od hrane. Ma koliko bela slip haljina ili uski beli džins delovao atraktivno, ove komade ipak sačuvajte za trenutak kada stignete na odredište, bilo da je to neka svetska metropola ili plaža.

3) Upadljiv nakit

Upečatljiv, glomazan nakit nikako nije dobar izbor na putovanjima, sem ukoliko ne želite da budete laka meta lopova i pljačkaša. Zbog toga je neki diskretan nakit uvek bolja opcija. Vintidž fotografije holivudskih diva na aerodromu zaista ostavljaju bez daha, ali realnost je sasvim drugačija. Svoje najbolje glamurozno izdanje ipak sačuvajte za trenutak kada se vratite sa putovanja.

4) Štikle i sandale sa kaiščićima

Iako potpetice ili atraktivne gladijatorke deluju daleko privlačnije od patika, činjenica je da su patike najbolja opcija tokom leta. Ne samo da će vam stopala biti zahvalna na tome, već ćete se lakše izuti u slučaju provere na aerodromu, a ova opcija je i više higijenska nego da bosi šetate okolo dok čekate da vam obuća bude skenirana.

5) Poslovan izgled

Neki ljudi putuju radi posla, te odabir odela ili kompleta može delovati kao dobar izbor jer će vam uštedeti vreme pri samom dolasku na odredište… No, ovo je najgora opcija koju sebi možete da priuštite. Svi ti elegantni komadi kao što su košulje, sakoi, suknje ili pantalone lako se gužvaju, te iako ćete izgledati lepo kada ujutru izađete iz kuće, to sigurno neće biti slučaj i kada izađete iz aviona. Stoga, birajte udobnost, a eleganciju ostavite za sastanak ili poslovni ručak.

6) Patriotska obeležja

Ma koliko da volite svoju zemlju i ponosite se tom činjenicom, istina je da odabir odevnih komada sa jasnim patriotskim obeležjima može biti vrlo rizičan izbor na putovanju. U najmanju ruku, izazvaćete čudne poglede prolaznika, a možete čak doći i u konflikt ili žučnu raspravu sa nekim kome se vaša zemlja baš i ne dopada… Zato, pametno birajte  kako ćete se predstaviti u inostranstvu, a patriotizam ipak sačuvajte za svoju zemlju.


collage Obuća koja nikada ne izlazi iz mode collage Omiljeni jesenji trend u režiji poznatih dama cover 8 odevnih komada koje možete nositi od jutra do mraka collage Šta nose Skandinavke i zašto su tako kul? · · · ·