cover morski komadi
PULS GRADA · stilistika

Asfaltne ulice ne mogu se lako pretvoriti u peščane plaže. I ma koliko žarko želeli da se istog trena transportujemo u egzotične krajeve, činjenica je da ćemo morati još da se strpimo. Dok nas talasi zaista ne zapljusnu, evo odevnih komada koji će učiniti da se osetite kao da ste na moru, a kada odmor dođe slobodno ih spakujte i ponesite sa sobom na putovanje.

Drugačije mornarske majice

Svako poseduje barem jednu mornarsku majicu. To je taj komad odeće koji podseća na romantičan Pariz, vožnju gondolom u Veneciji, i koji obeležava svaki odlazak na more. Ova bela majica, sa plavim ili teget prugama, nikada ne zastareva, uvek je u modi, a posebno kada se prolepša vreme. Međutim, kako biste bili u skladu sa trenutnim modnim trendovima, te uneli izmene u standardni izgled mornarske majice, vi nađite neku koja otkriva ramena ili ima karnere. Neobična asimetrična forma, dugmići, mašna, i pruge koje idu u više pravaca, takođe će učiniti da izgleda atraktivnije.

Farmerke za sve prilike

Bilo da šipčite po gradu ili gacate po moru, postoje modeli farmerki koji vam mogu poslužiti za obe prilike. Jednom rečju, treba da budu jednostavne. Nikakve egzibicije, kao što su pocepani delovi, prišivene aplikacije i previše uski modeli ne bi trebalo da dođu u obzir. Treba da vam bude udobno, jer će te se tako slobodnije kretati, a i osećati. Farmerke ravnih linija koje se blago sužavaju pri dnu, i dublji struk, sasvim su u redu. Nogavice slobodno mogu biti kraće, a ukoliko su duže, zavrnite ih par puta.

Lagana obuća

Obuća koja najviše podseća na bezbrižno šetkanje i lenčarenje u hladu, jesu ravne sandale i espadrile. Prirodni materijali, poput kože, jute i platna, trebalo bi da budu dominantni. Kao i u slučaju gore pomenutih mornarskih majica, ciljajte na neobičan dizajn. Kićanke i perle lepi su detalji, a trake koje se obmotavaju oko nogu, ili netipičan kalup, definitivno će vas izdvojiti. Ukoliko uspete da nađete sandale, to jest espadrile, koje imaju ravne ili krivudave plave linije, dobićete efekat mini talasa na stopalima.

Bohimian šik nakit

Dok na moru nakit i nije toliko pogodan, osim za večernje izlaske i šetnje, neka naredni meseci u kojima se isčekuje odmor budu prilika da se poigrate kombinacijama različitog prstenja, narukvica i ogrlica. One koje vam postanu omiljene, prokrijumčarite i na put, kad za njega konačno dođe vreme. Kako je boho šik i dalje prihvatljiv, jer je romantičan, eklektičan i vrcav, slobodno nakit u tom stilu počnite da nosite već sada.

Torba i sat koji zaokružuju stajling

Lepu torbu i skup sat u jednom trenutku zameniće ceger za plažu i plastičan sat otporan na vodu. Ipak, to ne znači da u ovim gradskim, užurbanim danima, ne možete uz sebe imati nešto što će vas asocirati na mirnu pučinu. Zbog toga je plava logična i najbolja boja za izbor ova dva ajtema. U ovom slučaju držite se jednostavnosti i klasike, eventualno sa ponekim detaljem. Osim toga, decentan plavi sat odbrojavaće vreme do konačnog pakovanja kofera.

coverpatike+platforme Modna jednačina: Kako uklopiti patike i sandale sa garderobom · · · · · · ·