režiseri
KULTURA · art

Umetnik Mike Leavitt ima zaista neobičan pogled na svet i dosta talenta. Njegov stil kritika često opisuje kao „pop-art sa dušom“. A nedavno je predstavio novu seriju posebnih i nikad do sad viđenih radova pod nazivom „King Cuts“.

King Cuts predstavlja seriju skulptura gde su poznati reditelji spojeni zajedno sa svojim najpoznatijim junacima i i tako zajedno čine jednu hibridnu figuricu. Predstavljeno je 16 najboljih režisera svih vremena, i oni su lice figurice. Telo karakteriše ona uloga iz filma po kojoj je taj reditelj najpoznatiji. Često je telo nehumanizovano. Svaka od ovih figurica je ručno rađena. Njena lepota je u spajanju filma sa režiserom, i apstraktno i bukvalno, a Mike Leavitt je ponovo pokazao da je apsolutno maštovit umetnik. U galeriji proverite o kakvim figuricama je reč.

Alfred HitchcockOtvori galeriju
island Sarkastične i duhovite ilustracije omiljenih pesama Rossella Biscotti and Kevin van Braak 2 Samostalna izložba umetničkog para Biskoti i van Brak šibice Umetnost u kutijama šibica Tanja Bogdanic cover Dve izložbe u Domu omladine Beograda · ·