books-1617327_1280
KULTURA · knjige

Divna vest stiže za sve ljubitelje knjiga koji nikako da stignu da pročitaju sve što im se nalazi na policama. Ako ste okruženi knjigama, to je dobro za vas, a naročito kada je to tokom detinjstva i odrastanja.

Da li ste se kao mali pitali šta će sve te knjige na policama vaših roditelja, ili ste jedva čekali da ih i sami sve pročitate? Bez obzira na to koji je vaš odgovor, sama činjenica da ste bili okruženi njima je bila veoma korisna za vas. Tako kaže istraživanje jednog australijskog univerziteta koje je obuhvatilo 160.000 ljudi iz 31 zemlje. U pitanju su osobe od 25 do 65 godina koje su upitane sa koliko knjiga su bile okružene u roditeljskom domu kada su imale 16 godina.

Prosečan broj knjiga u okviru istraživanja bio je 115, ali je to variralo od zemlje do zemlje. Bez obzira na veličinu kućne biblioteke, same knjige su pozitivno uticale na pojedince. Pomogle su oko pismenosti, ali i nekih drugih sposobnosti, a zaključak je da pospešuju razvoj kognitivnih kompetencija. Iako nas očekuje digitalna budućnost, knjige svakako neće još dugo nestati sa lica zemlje, tako da uvek možete pomoći svojoj deci u razvoju pravljenjem jedne fine kućne biblioteke.


Knjige i filmovi Knjige koje vam neće spojlovati filmovi (ALI mi hoćemo) Dql-_-YXgAI9FnF Ljudski lanac preselio celu knjižaru PRKOSNE_NASLOVNA City Magazine preporuka: „Priče o prkosnim Srpkinjama“ Knjige nove Fantastični sajamski popusti na štandu Filmskog centra Srbije · · · · · ·