Fabrika Revija Americka rezidencija 052
PULS GRADA · moda

U okviru tradicionalnog modnog događaja „Belgrade Fashion Nights“, u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih država, modna agencija „Fabrika“ uz podršku „I&F McCann Grupe“, organizovala je „Američku modnu noć“ i reviju poznate američke modne kuće – „Nicholas K“.

Odrastajući u netaknutoj prirodi Arizone, Nicholas i Christopher Kunz su proveli u istraživanju pustinje i robustnog kanjona Rockies. Paralelno sa prirodom u podnožju Santa Catalina, brat i sestra su stekli afinitet za istraživanje i duboko ukorenjenu želju za konzervaciju. Rođeni od rusko-kineske majke i nemačko-irskog oca, izmešanih kultura, shvataju različitosti koje stvaraju nezasitu glad za putovanjima i jak osećaj prema netaknutoj prirodi.

Podstaknuta snom da postane dizajner još u ranom uzrastu, Nicholas je razvijala svoj talenat tokom srednje škole, a potom studirajući skulpturu, crtež, i tkanje na Michigan’d Interlochen Art Academy. Post diplomske radi na Fashion Institute of Technologi u New Yorku, a potom na Polimoda školi za dizajn u Firenci, u Italiji. Praksu stiče u Donna Karan kompaniji sa osnivačkim timom sportske odeće za muškarce. Usred „eksplozije džinsa“ devedesetih godina, ona je na čelu DKNY denim kolekcija za muskarce i žene. Nakon četiri godine prelazi u Nautica Jeans gde radi sa John Varvatosom. Nicholas potom sarađuje sa Calvin Klein, Tommi Hilfiger i Polo Jeans, dobivši tako neophodna iskustva za lansiranje sopstvene linije. Tokom čitave svoje karijere radi na smanjivanju jaza između muške i ženske garderobe, što je stvorilo prepoznatljivu estetiku Nicholas K.

Christopher je rane godine proveo na radu u Los Alamos National Laboratory. Stekao je masters diplomu u marketingu i finansijama, ali Christopher je ostao dizajner i konstruktor u srcu. Ohrabren strašću za dizajn proizvoda, a sa urođenim talenatom za zanatstvo, on živi u neprekidnoj želji da unapredi dizajn. Jedno vreme dizajnira nameštaj. Godine 2003. Nicholas i Christoper sele se u New York, sa idejom stvaranja kolekcija u tandemu. Prave kolekcije koje su odraz njihovog ranijeg života u prirodi, ali prilagođenu gradskim nomadima. Sa sedištem u Tribeca, Nicholas K otvora New York Mercedes-Benz Fashion Week poslednjih deset sezona.

Oboje su članovi saveta modnih dizajnera Amerike od 2009. godine. Nicholas i Christoper su i deo CFDA + Lexus ECO inicijative, koja se bori za životnu svest upravljanja prirodnim resursima i društvenu odgovornost.

Zaključna fotografija Lisca predstavila novu kolekciju pagecover Muška moda za leto pagecover Parovi u godinama koji i dalje imaju stila pagecover 5 trendova ’80-ih koji su ponovo aktuelni · · · ·