Četkice
PULS GRADA · lepota

Ako volite da se našminkate, onda ste do sada verovatno shvatili koliko vam dobar alat može u tome pomoći – uz kvalitetne četke, šminkanje će biti mnogo lakše, brže i lepše, i postaće nešto u čemu ćete uživati. Međutim, jedna od stvari koje se podrazumevaju, ali im često ne posvećujemo dovoljno pažnje je pravilno i redovno održavanje pribora za šminkanje.

Četke bi trebalo očistiti posle svake upotrebe, ali mnogi nemaju nemaju naviku ili jednostavno za to nemaju dovoljno vremena. Ipak, čist i uredan pribor ne samo da će sprečiti bakterije da dođu do lica i na njemu prouzrokuju bubuljice i upale, već će učiniti da četke, čija cena nije zanemarljiva, traju mnogo duže.

Pribor bi trebalo čistiti što je češće moguće, ali i tu postoje razlike: četke za nanošenje praškastih proizvoda, kao što su puderi u prahu, senke i rumenila dovoljno je oprati jednom nedeljno jer su napravljene od prirodne dlake, duže ostaju čiste i otpornije su na bakterije. S druge strane, sintetičke četke koje se najčešće koriste  za tečni puder, kremaste senke ili druge tečne ili kremaste proizvode su pravi lepak za sve nečistoće, pa je neophodno čistiti ih bar jednom dnevno, ako se šminkate svakog dana.

Na tržištu postoje preparati za čišćenje pribora – četki i sunđera za šminkanje. Neki od njih su poput šampona i predviđeni su za pranje, a postoje i sprejevi koji služe za brzinsko čišćenje koji su najčešće na bazi alkohola, služe za dezinfekciju i brzo se suše – njih obično koriste šminkeri, ali su korisni svima koji se često šminkaju, i odlično su rešenje baš za četke koje se koriste za tečni puder, koje bi trebalo čistiti posle svake upotrebe.

Četke se savim lepo mogu oprati i u kućnim uslovima, a za to je dovoljna kupka od blagog šampona i peškir na kome ćete ih sušiti. Najbolje se čiste ukoliko se pokvase vodom, protrljaju na dlanu na koji ste naneli malo šampona, a zatim dobro isperu. Tokom  pranja i ispiranja bi ih trebalo držati uspravno i na dole, kako voda ne bi dospela u unutrašnjost četke i tako oslabila lepak koji dlake drži zajedno.

Iz istog razloga bi sa četkama trebalo pažljivo postupati i pri sušenju: najbolje je da se četke ne suše položene, već blago nakošene kako se voda prilikom sušenja ne bi slivala u untrašnjost.

Ako pravilno održavate pribor za šminkanje, ne samo da će vam koža biti zahvalna, jer će biti čistija i manje sklona upalama, već će vam biti lepše i lakše da se našminkate – boje se neće mešati, a šminka će na licu izgledati urednije.

Maybelline Baby Lips – osveženje za usne Frizure Pet frizura koje Francuskinje najviše vole Jesenji parfemi Jesenji parfemi Najseksipilniji muškarac u 2014. godini Ko je odneo titulu najseksipilnijeg muškarca u 2014. godini