Trnovačko jezero
PULS GRADA · destinacija

Jezero jedinstvene lepote nalazi se na prilično izolovanom terenu između planina Volujak (2386 mnm) i Maglić (2336), na 1513 metara nadmorske visine. Dugo je oko 800 metara, široko oko 600. Njegova maksimalna dubina iznosi oko 9 metara.

Do jezera se može doći od Plužina, prvo do sela Mratine, a zatim do Carevog dola. Odatle se kreće peške markiranim stazama. Do njega je potrebno pešačiti nekoliko sati, ali se put zaista isplati. Drugi put do njega vodi sa bosanske strane od Foče i preko Tjentišta.

U blizini jezera se nalazi poznata prašuma Perućica, jedna od retkih koje su još preostale u Evropi. Voda ovog jezera je izuzetno čista. Oko 6 meseci u godini nalazi se pod snegom i ledom. Jezero je bogato ribom, naročito pastrmkom i zbog toga zanimljivo strastvenim ribolovcima.

Most na Đurđevića Tari OFF ROAD AVANTURA: Most na Đurđevića Tari Vrshac_cover City letnja preporuka #31: Trippin Srbija escape community_cover City letnja preporuka #16: Escape na Hvaru – kreativan odmor na prelepoj lokaciji DSC_6159_cover City letnja preporuka #11: Leto na Kopaoniku ·