668544103
U VAZDUHU · tech/web

Berk Ilan, nagrađeni dizajner iz Njujorka, je tvorac pametnog ogledala pod nazivom „Smile Mirror“. U pitanju je ogledalo koje se aktivira jedino kada se smejemo.

Prvobitno napravljeno isključivo za pacijente koji imaju rak, ovo nesvakidašnje ogledalo je sada dostupno za sve ljude, s ciljem da nas ohrabri da se smejemo, ali i da gledamo sebe dok to radimo.

Naučna istraživanja su odavno pokazala da osmehivanjem možemo da utičemo na svoje raspoloženje i osetimo sreću na trenutak čak i kada ne postoje objektivni razlozi iz našeg života za preterano zadovoljstvo.

Pametno ogledalo se sastoji od odgovarajućeg stakla, kamere koja detektuje naše izraze lica i mini-kompjutera koji donosi odluku da aktivira ili ne aktivira ogledalo.

Kreator ogledala, Berk Ilan, je inspiraciju za ovaj kreativni proizvod pronašao u učenjima pozitivne psihologije doktora Hantera „Peč“ Adamsa, ekscentrika po čijem životu je snimljen film 1998. sa Robinom Vilijamsom u naslovnoj ulozi.

Kao i mnogi slični proizvodi, i Smile Mirror još uvek nema rešeno pitanje masovne proizvodnje i distribucije pa za sada jedino postoji opcija da ga poručite na ovoj adresi i nadate se da će vam stići na adresu u najskorijem periodu.

Kina Sims Mobilna igra zabranjena u Kini zbog istopolnih odnosa phoneairbag-800x420 Genijalni izum koji spašava telefon od sigurne propasti Slika_2 Nepo System – Vaš servisni centar! Will-Smith-Tries-Online-Dating-1000x500 Vil Smit na dejtu sa robotom · · ·