Foremal
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

FÖREMÅL ograničena kolekcija, nastala kao rezultat saradnje poznatog dizajnera keramike Per B. Sundberga i kompanije IKEA, donosi neočekivane buntovne predmete namenjene kolekcionarima i ljubiteljima jedinstvenih umetničkih dela.

Zaboravite na skandinavski minimalizam, barem na trenutak. Ograničena kolekcija FÖREMÅL otkriva novo lice švedskog dizajnerskog nasleđa. Reč je o vazama u obliku lobanje, svećnjacima u obliku psa, kao i mnogim drugim zanimljivim umetničkim delima – ukupno 35 različitih predmeta koji čine ovu kolekciju u isto vreme su i „lepi, i ružni, i divni“.

FÖREMÅL ograničena kolekcija sastoji se od neočekivanih printova na tepisima, kutijama, jastucima i pokrivačima, kao i neobičnih keramičkih vaza i svećnjaka u obliku pasa, pečuraka, lobanja i riba. Kolekcija donosi brojne proizvode koji će podstaknuti razgovore – upravo kako bi trebalo da izgledaju pokloni! Nekoliko predmeta je umotano u aluminijum i dolaze u već gotovim, lepim kutijama za poklone, a svaki je inspirisan dizajnerskim nasleđem koje odiše svežinom, modernošću i mirisom novine, u kombinaciji s visokom umetnošću i svakodnevnim šarmom.

Sundberg, poznatiji kao Pelle, jedan je od najprovokativnijih švedskih umetnika, poznat po apsurdnom humoru koji unosi u svoj posao.

“Volim da radim stvari na drugačiji način i poigravam se očekivanjima ljudi. Svaki komad FÖREMÅL kolekcije je poseban, više je od same funkcije i nadilazi razumno. Uzimajući nešto što već postoji i kombinujući ga s nečim novim, stvorio sam novi kontekst koji postaje nešto zanimljivo”, izjavio je Sundberg.

FÖREMÅL se nalazi upravo na granici gde se ukrasno susreće s običnim, ružno s divnim, gde se folklor suočava sa stvarnošću. Kao delo švedskog nekonformističkog umetnika, FÖREMÅL istražuje drugu stranu švedskog dizajnerskog nasleđa kombinacijom suprotstavljenih stilova i ideja. Svaki komad ove kolekcije je drugačiji, predstavlja više od funkcije i nadilazi razumno, pa svi oni koji žele pokazati svoju ekscentričnu stranu, sigurno će iz cele kolekcije pronaći barem komad ili dva za sebe.

cover www.hannasroom.com Casa Malaparte – jedna od najlepših kuća na svetu Napuštena vila u stilu „Alise u zemlji čuda” Zavirite u napuštenu vilu inspirisanu „Alisom u zemlji čuda” Print City letnja preporuka #95: Boje sa efektom školske table listri-11-768x576@2x-cover Najlepše biblioteke na svetu · · ·