Gigantski točak za hrčka kao mesto za život i umetnička instalacija
KULTURA · art

Umetnici Alex Schweder i Ward Shelley konstruisali su ovaj veliki i drveni točak sa namerom da u njemu žive i rade deset dana, a sve u obliku zanimljive instalacije.

U velikom prostoru koji se nalazi u Bruklinu, ovaj par umetnika nastavio je ovim svojim radom niz instalacija u kojima su zajedno živeli u javnim prostorima. Ovaj dvojac svoj najnoviji projekat nazvao je In Orbit, a on predstavlja ogromnu instalaciju u obliku točka za hrčka koji je sada namenjen ljudima. Ovoj instalaciji prethodile su slične, na primer Counterweight Roommmate i Stability, a autori su svoje radove okarakterisali kao „arhitektonsko performativne“.

In Orbit je osmišljen tako da Shelley živi u eksterijeru ove rotirajuće kuće, a Schweder, zbog straha od visine, u njegovoj unutrašnjosti. Koordinisanim pokretima, njih dvojica su u stanju da rotiraju točak i tako dođu do željenih mesta – stola, kreveta ili kuhinje. U videu koji se nalazi ispod možete saznati i neke druge detalje o ovom interesantnom umetničkom projektu.

Jon Rafman - Georgia O'Keefe predsoblje Prostorije „umotane“ u poznate modernističke slike Chaim Machley Novi geometrijski stil tetovaža Ulična umetnost koja ima nešto da kaže Ulična umetnost koja ima nešto da kaže Medvedi Medvedi – najveća etnografska umetnička izložba ·