cover DSC_7034
U VAZDUHU · grad

„OldBoy“ je najveća mreža barberšopova na svetu. Baš kao u inostranstvu, tako i beogradski tim čine berberi koji su profesionalci u svom poslu. Oni će učiniti da se sve mušterije osete maksimalno opušteno. Osim šišanja i brijanja, u „OldBoy Barbershopu“ uvek možete popiti kafu ili neku žestinu. Sjajnu atmosferu, pored muških posetilaca, može iskusiti i lepši pol.

Piše: Isidora Spasić

Mreža barbershop-ova OldBoy postoji od 2014. godine. Do sada je otvoreno 190 filijala u 13 zemalja. Logično je na red došao i Beograd. S obzirom da je Srbija zemlja koja se razvija, interes među strancima je za nju sve veći, pa ujedno i potražnja za berberskim uslugama raste. A sam naziv OldBoy potekao je od ideje da se svaka mušterija, bez obzira na godine, posle izlaska iz ovog barbershop-a oseti mladom.

Osim što OldBoy Barbershop pruža usluge vrhunskog kvaliteta, takođe postoji mogućnost online zakazivanja, tako da nema potrebe da zovete telefonom. Dovoljno je da na bilo koji smart uređaj skinete aplikaciju OldBoy, i izaberete odgovarajući termin, vrstu usluge i svog berbera. Termin možete zakazati online i preko linka. Inače, OldBoy Barbershop radi svakog dana, jer vikendom ljudi imaju više vremena za sebe.

Enterijer je inspirisan temom rock’n’roll-a, simbolom slobodnog duha. Metaforički rečeno, naslon berberske stolice je kao man cave, iliti mesto gde muškarci mogu na neko vreme da se sakriju od dnevnih obaveza i osete se slobodnim. Zato deo prostora zauzima šank, kao i posebni kutak za igranje playstation-a. Poznato je da svaki muškarac mašta o motoru, pa je salon uređen nalik momačkoj sobi, u kojoj pripadnici „jačeg pola” mogu da se relaksiraju. U OldBoy Barbershop-u posebno su ponosni na svog kućnog ljubimca, guštera vrste bradata agama. Ona se zove Liza lizard, i omiljeni je član ekipe.

Kao što smo već napomenuli, ovde su mame, drugarice, žene i devojke uvek dobrodošle, pe će biti uslužene istom merom kao i mušterije koje su tu zbog šišanja i brijanja.

U OldBoy Barbershop dolaze svi oni koji brinu o svom izgledu. To su većinom momci od oko 30 godina, uspešni u svom poslu, koji cene svoje vreme, i kojima treba zagarantovan kvalitet usluge. Oni ne dolaze samo na šišanje i brijanje, već i na odmor od svakodnevnih briga. Mušterije su i mlađi ljudi, dečaci, kao i gospoda u ozbiljnijim godinama.

Preparati za negu koje koriste u OldBoy Barbershop-u pripadaju svetski poznatim kozmetičkim firmama, ali tu su i odabrani domaći proizvodi dobrog kvaliteta, koji u sebi sadrže prirodne sastojke.

U OldBoy-u rade sve što je vezano za mušku glavu, to jest – totalni look kose i brade. Koriste se makazama, mašinicama i klasičnim britvama. Uskoro će, po prvi put u Srbiji, u ponudi biti još neke nove usluge, a sve naravno vezano za to kako postići odličan izgled muškarca.

Svi oni koji bi želeli da isprobaju neki novi stil svoje kose i brade, samo treba da dođu i da se prepuste rukama berbera. U uslugu šišanja uključena je i konsultacija oko izbora frizure. Berberi su iskusni, pa će svakom ko je spreman na promene preporučiti najbolju varijantu koja odgovara njegovom obliku lica, tipu kose, uzrastu i ličnom stilu.

U svim OldBoy salonima na svetu primetno je da su se u modu vratile devedesete godine, i da su sve popularnije frizure srednjih dužina. Vreme zero fade-a polako odlazi u prošlost. Još jedna zanimljivost je da duge brade više nisu toliko in. Ovog leta će poseban akcenat biti na brkovima, a da li će i u Srbiji biti prihvaćeni zapadni trendovi, ostaje da se vidi.

Neka muškarci i dečaci dođu u OldBoy Barbershop zato što će im tokom šišanja biti komforno i prijatno, jer će za sagovornika imati samo svog berberina. On će učiniti sve da se mušterije osete relaksirano i lepo. Klijenti mogu povesti svoje sinove, i tako sa njima provesti kvalitetno vreme zajedno, pošto je salon OldBoy Barbershop muška teritorija visoke klase.

timeline BIGZ: Zgrada kao priča svog vremena image1 Gradski Kutak: Beograd u malom page-cover Noć muzeja: Beograd koji miriše na osamdesete _MG_0234 Gradski kutak: Concept store koji pruža jedinstven doživljaj Beograda · · · · · · · · · · · ·