rio
PULS GRADA · aktuelno

Leto je daleko iza nas, a čini se da je u Riju de Žaneiru to posebno vidljivo. Ovih dana do nas stižu različite tužne vesti koje se tiču Brazila i sportskih manifestacija koje se pretvaraju u poligone smrti, ali i to nije sve. Prošle nedelje su objavljene potpuno depresivne fotografije zapuštenih terena i objekata na kojim su pre samo šest meseci defilovali neki najpoznatiji svetski sportisti.

Olimpijski objekti u kojem su se održavale letnje Olimpijske igre su potpuno uništeni i zapušteni, samo šest meseci nakon završetka Olimpijskih igara, a čak je i legendarni stadion Marakana zapušten i uništen. U gradu u kojem su se nadali da će se time što će biti domaćini Olimpijskih igara, izdići iz siromaštva i bede, očigledno je ta nada ubijena.

Drugi po veličini grad u Brazilu je trenutno zadužen više miliona dolara kod međunarodnih kreditora, a ništa od nade da će vratiti i još zaraditi uloženi novac.
Već smo pisali o tome kako izgledaju zapušteni sportski po svetu nakon Olimpijskih igara, to pogledajte ovde. Definitiivno ni Rio nije izuetak. Prljavi bazeni, vandalizovani stadioni, pocepana sedišta u gledalištu, svuda po Riju. Budućnost ovih objekata je neizvesna ali je sigurno da dugo neće biti na listi prioriteta Rija u narednim mesecima i godinama prepunim izazova.

Rio 2016-Šest meseci kasnijeOtvori galeriju
knjige Šta pokloniti za Dan zaljubljenih knjigoljupcima? For more information, contact Sara at www.saramatthews.com Sveti Trifun: Uz malo vina više ljubavi Fotografija Super Kartica Najvernijim Superkartičarima 600 miliona dinara u 2016. godini coverfest 45. FEST: Za koje karte se gledaoci najviše interesuju? · · ·