Sarajevo
PULS GRADA · sport&rekreacija

Mnogi objekti podignuti za vreme održavanja Olimpijskih igra u tom gradu bili su arhitektonski vrhunac onog vremena, a danas pokazuju žalosnu sliku, jer su postali dom napušetnih pasa i mačaka, zarasli su u korov, skoro su srušeni. Mnogim bivšim olimpijskim lokacijama ovakva je tužna sudbina. Uzalud se traži trag bivšeg sjaja, oni su napušteni i zapušteni.

Organizacija OI je velika čast za zemlju, ali i vrlo skup sport. Olimpijski objekti izgrađeni posebno za Olimpijske igre u toj zemlji, u koje je ulagano mnogo novca, uglavnom su nakon zavšetka OI zapušteni, jer se novac za održavanje brzo trošio, a oni su građeni bez vizije o budućnosti. Niko nije razmišljao šta će biti sa njima nakon zavšetka Olimpijskih igara.

Mnogi objekti tako su postali gradovi duhova, i na taj način simbolično predstavljaju sav sjaj i bedu Olimpijskih igara. Gde su se održavala takmičenja i gde su se ostvarivali snovi nekada, danas je sve kao scena iz noćnih mora.

Organizacija Olimpijskig igara je za zemlju domaćina enormni finansijski teret, čak i kad se nađu sponzori za izgradnju, pitanje je održavanja objekata nakon završetka spektakla. Jedno od mogućih rešenja jeste kao ono u Londonu 2012, kada su objekti bili montažni. No, videćemo šta će Rio da uradi nakon Olimpijskih igara.

Bob staza, Sarajevo 1984.Otvori galeriju
taš City letnja preporuka #13: Aqua Fitnes po promotivnim cenama na Tašmajdanu Nike Running (Belgrade 10k) City letnja preporuka #79: Nike + Run Club pripreme za Belgrade 10k 31-05-2016-Torch-Relay-inside-01 cover Rio 2016: U susret 31. letnjim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Paddleboard City letnja preporuka #81: Novi sport na vodi · ·