Razlika između Vilijama i Harija
Kao i svi drugi smrtnici, kada su prinčevi bili mali nisu baš naročito voleli da jedu povrće i zeleniš. I uz veliki trud njihovih dadilja da jedu što više brokolija, njih dvojica su bili zadovoljni činijom žitarica i pahuljica. Obožavali su sve tipove pržene piletine i pečenog krompira, kao i mnoge druge klasične tradicionalne đakonije. Međutim, dok princ Vilijam uopšte nije fan začina, Hari naprotiv izuzetno voli dobro začenjenu hranu, a posebno indijski kari. Ali, ono što i jedan i drugi beskrajno vole da jedu, jeste nešto sa čim ćete se verovatno i vi složiti, a to je – pizza.
Princeza Dajana nije jela crveno meso
Zna se da je uprkos idealizovanoj slici koja se predstavljala u javnosti, život princeze Dajane iza zidova palate u stvari bio poprilično težak. Dugo je patila od raznih poremećaja u ishrani, uključujući i bulimiju. Bez obzira na ove poteškoće koje je vremenom uspela da prevaziđe, jedna namirnica koja nikada nije bila uključena u njenu ishranu, bilo je crveno meso. Za razliku od Dajane, njeni mladi sinovi-prinčevi voleli su goveđi file i rebarca.
Kraljica je čokoholičarka
Za ručak kraljica preferira sve što se može naći na kraljevskom imanju. To, pored raznog povrća, od ribe uključuje lososa, a od mesa divljač i živinu. Ali ono što je posebno interesantno, a što možda niste znali, jeste da je Elizabeta II veliki fan čokolade. I zapravo, po rečima kuvara Darena, jede je kad god joj se pruži prilika.
Pečeno pile je glavno
Izgleda da je pečeno pile omiljena hrana među britanskom kraljevskom porodicom, koju svi članovi vole. Princeza Dajana je uvek jela belo meso, a prinčevi batake i hrskavu kožicu. Na svečanoj večeri na kojoj je Hari zaprosio Megan, služeno je naravno i pečeno pile, a s obzirom da je Megan poznata po zdravom načinu ishrane, i ona se radije odlučila za pileća prsa, baš kao što je nekada njena svekrva.
A kako biste i vi usavršili ovaj recept, evo saveta direktno od kraljevskog kuvara.
5 trikova da dobijete najukusnije pečeno pile
1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.
2. Izvadite piletinu iz frižidera i temeljno je prebrišite papirnim ubrusom.
3. Dobro posolite piletinu, ali nikako nemojte dodavati masnoću u vidu ulja ili putera.
4. Stavite pile na papir za pečenje, a zatim na rešetku u rerni, jer će na taj način topao vazduh najbolje cirkulisati oko mesa.
5. Pecite pile sat vremena, bez da menjate temperaturu. Tako ćete dobiti sočno meso i hrskavu kožicu.