Scary-Movie-Couples
KULTURA · film/TV

Čudno je, ali istinito da se uz horor, jezive, mračne i bizarne teme, najbolje uklapa ljubav i romantika. Jer čak i u strašnim filmovima može da postoji svima omiljeni “happy end“. Ako ne verujete, samo se podsetite upečatljivih parova sa velikih ekrana čija se ljubav neočekivano manifestovala kroz sjajna kinematografska ostvarenja.

The Rocky Horror Picture Show

Novopečeni venčani par Bred i Dženet jedne olujne noći završavaju u začudnom zamku na neobičnoj proslavi. Na početku naivni i smotani, usled niza sumanutih spleta okolnosti, opustiće se i bolje upoznati sebe.

Kombinacija bizarnih likova, travestije, uvrnutog glamura, humora, plesa i muzike, napravili su od ovog filma kult za sva vremena. Pravog horora ovde zapravo i nema, osim ako vas koncept kemp satire sam po sebi ne plaši.

Bram Stoker’s Dracula

Jezivi prizvuk filma pojačava ljubavni trougao. Grof Drakula pokušava da preotme Minu, koja je verenica mladog advokata Džonatana. Drakula zapravo zna da je ona njegova velika ljubav iz prethodnog života, te da pripada njemu.

Dobro, zlo, život, smrt, sudbina, kazna i žrtva, teme su koje se prožimaju kroz ovo ostvarenje. Ako zanemarite činjenicu da sve vreme neko nekome zariva oštre zube u vrat i isisava krv, dobićete poprilično romantičnu priču.

Corpse Bride

Precizno napravljene lutke sa mehanizmima glavni su akteri ovog mračnog i duhovitog crtaća. U njemu se susreću Viktor i Viktorija koji se nikada ranije nisu upoznali, a koji treba da se venčaju. U napadu panike Viktor pobegne sa lica mesta u šumu, gde greškom probudi pokojnu mladu iz mrtvih koja umisli da je on njen muž. Zagrobni život nikada nije izgledao toliko šarmantno, posebno sa razigranim kosturima koji vole da plešu. Ljubav naravno pobeđuje sve, pa i smrt u neku ruku.

Psycho

„Sve za ljubav“ ne ispostavi se uvek kao najbolja životna zvezda vodilja. Dobar primer za to jeste kada sekretarica Marion ukrade poveću sumu novca sa svog radnog mesta, kako bi mogla de se uda za Sema, izabranika njenog srca. Nakon toga završi u hotelu, a tamo radi tihi i povučeni mladić nad kojim dominira njegova majka. Ono što će naknadno uslediti jeste čuvena i jedna od najjezivijih scena pod tušem u istoriji filma, zbog koje je dosta ljudi momentalno izbacilo plastičnu zavesu iz svog kupatila.

Scream

Ovaj film ne samo da je definitivno obeležio devedesete godine, već ujedno predstavlja i prekretnicu za istoriju horor filma uopšte. Vrištanje, bežanje, jezivi telefonski pozivi i čuvena crno-bela maska ne bi bili potpuni da nije ljubavne priče između ambiciozne novinarke Gejl i dobronamernog zamenika šerifa Dvajta. Varnice između njih očigledno su bile realne, jer su glumci završili zajedno i u pravom životu, i bili u braku četrnaest godina.

Edward Scissorhands

I u ovom slučaju glumci su bili zajedno u realnom životu, gde su kao i u filmu predstavljali intrigantan i neobičan par. Edvard umesto šaka i prstiju ima makaze, koje mu dobro dođu kada ga prisvoji porodica mlade Kim u koju se zaljubljuje.

On svojim rukama-makazama šiša komšije i nihove pse, sređuje dvorišta u kojima pravi skulpture od žive ograde. Film je u isto vreme spoj mračnog i romantičnog, pa pokazuje da se ljubav nalazi na najčudnijim mestima, i javlja u neobičnim oblicima.

The Addams Family

Retko koji par je strastven, fatalan, usklađen i uvrnut kao Mortiša i Gomez. Njihova konstantna razmena nežnosti, obostrano razumevanje, podrška i besomučno igranje tanga, san je većine ljudi. Iako mnogi ne vole da misle na smrt i zagrobni život, složiće se da niko nije toliko bizaran i pun ljubavi kao porodica Adams.

Jesen u bioskopu Jesen u bioskopu: „Beri Sil“, „Kingsman 2“, „LEGO Ninjago“, „Logan Laki“, „Mafijaški telohranitelj“ i „Ponovo kod kuće“ Natalie-Portman-Annihilation-Image-Cropped Natalie Portman je zvezda naučnofantastičnog filma „Annihilation“ Lady Gaga Šest Netflixovih filmova koji nas očekuju do kraja oktobra KINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE Filmski septembar/oktobar · · · ·