Kum
KULTURA · film/TV

Premda nije nimalo lako iz ovih legendarnih filmskih ostvarenja izvojiti samo deset trenutaka, predstavljamo vam one za koje se čini da su, ako ne bolji, onda možda nezaboravniji od drugih.

1. „YOU’RE NOTHING TO ME NOW“ (Kum II)

Mirni i proračunati Majkl razgovara sa očajnim Fredom, a ova napeta i emotivna scena predstavlja konačni obračun dvojice braće.

2. UVODNA SCENA (Kum I)

Pretpostavka je da je većina gledalaca, nažalost, zaboravila kada je prvi put ugledala Marlona Branda kao Kuma; podsećamo vas na upoznavanje sa njegovim grandioznim likom.

3. „IT WAS AN ABORTION“ (Kum II)

Nesumnjivo najpotresnija scena u čitavoj trilogiji - Kej priznaje Majklu da je abortirala kako ne bi na svet donela sina koji će odrastati u mafijaškoj porodici.

4. SONIJEVO UBISTVO (Kum)

Apsolutno monstruozna smrt, premda ne možemo da se ne zapitamo kako li je tek bilo gledati ovu nezaustavljivu kišu metaka u bioskopu 1972. godine.

5. „MAKE HIM AN OFFER HE CAN’T REFUSE“ (Kum)

Čini se da nije neophodno ništa dodatno naglašavati o citatu koji se nalazi na drugom mestu na listi 100 citata iz filmova za 100 godina filma. Ispred „ponude koja se ne odbija“ stoji samo čuvena rečenica iz Prohujalo sa vihorom („Frankly, my dear, I don’t give a damn“).

6. „IT’S STRICTLY BUSINESS“ (Kum)

Ledeno hladan Majkl Korleone u ovoj sceni Soniju jasno stavlja do znanja da je u pitanju isključivo posao, i dokazuje da zaslužuje svoje mesto u porodici.

7. OSVETA NA SICILIJI (Kum II)

Vito se nakon više od 20 godina vraća da osveti svog oca tako što će ubiti Don Ćićija u nezaboravnoj sceni u kojoj mu hladnokrvno zabija nož u stomak. Fantastični Robert de Niro dobio je Oskara za ovaj film.

8. UBISTVO DON FANUĆIJA (Kum II)

Maestralno režirana scena i nezaboravne sekunde u kojima Fanućija posmatramo nakon što je  primio metak.

9. KONJSKA GLAVA (Kum II)

Odbojna i neverovatno zastrašujuća, ova scena je jedinstvena u istoji filma.

10. UBISTVO MEK KLASKIJA I SOLONCA (Kum)

Scena od koje se zaista prevrće stomak je verovatno i najtenzičniji trenutak zabeležen sva tri filma. Coppolino umeće na svom vrhuncu.

Kynodontas Disfunkcionalne porodice na filmu Divergentni Ekskluzivni trejler za „Divergentne“ American Horror Story: The Coven TV recenzija: Američka horor priča (treća sezona) Paul Thomas Anderson Joaquin Phoenix Paul Thomas Anderson snima film po romanu Thomasa Pynchona · · ·