599d0c711da76-fake-shadow-street-art-damon-belanger-redwood-california-18-599bf285e47ce__880
KULTURA · art

Umetnost ostavlja najveći utisak na nas kada nas iznenadi, a upravo to je bio cilj grafičkog dizajnera Dejmona Belanžera kada je odlučio da započne svoj nekonvencionalni umetnički projekat u Redvud Sitiju u Kaliforniji. On je krenuo da crta lažne senke raznoraznih predmeta na ulicama ovog grada i tako svojski zbunio sve one koji se šetaju njima.

Zanimljivo je da su Dejmonovu ideju prihvatile gradske vlasti koje su ga angažovale da nacrta još 20 ovakvih lažnih senki u centru grada kako bi „stimulisao kreativnost kod stanovništva“. Oni koji su imali priliku da hodaju ovako oslikanim ulicama su priznali da su prvobitno bili zbunjeni, ali su u međuvremenu prihvatili ovakav tip ulične umetnosti i sada im pričinjava zadovoljstvo da prođu pored lažnih senki.

Kako se vama dopada ovaj projekat? U našoj galeriji možete pogledati kako on izgleda u Redvud Sitiju.

Lažne senke koje zbunjuju, ali i zabavljaju pešakeOtvori galeriju
underwater-paintings-isabel-emrich-cover Njene podvodne slike će vam oduzeti dah www.rijksmuseum.nl REMBRANT NIGHT WATCH Izložbe u svetu u 2019. Radionica Majstorska radionica: „Svako može da nauči da crta“ BeFunky-collage „Al ima ljubavi moje” od 8. marta u Narodnom muzeju Pančevo · ·