Polarna svetlost u punom sjaju
fotografija

Espen Bergersen je nagrađivani norveški fotograf koji je nedavno dokazao kako se svašta lepo može videti kroz prozor aviona dok letite. On je uspeo da napravi odličnu fotografiju polarne svetlosti, a u svom portfoliju ima još mnoge takve.

Tokom jednog leta nad Norveškom, Espen je uočio poigravanje svetlosti na noćnom nebu. Prekrio je prozor svom jaknom kako bi sprečio odsjaj svetala iz kabine i zadržao dah da ne bi došlo do stvaranja vlage na staklu. Fotografija je sjajna, a samo je još jedna u nizu mnogih koje je on napravio tokom godina jurcanja za ovim prirodnim fenomenom. On kaže da je danas fotografisanje aurore borealis moguće skoro svakim modernim aparatom, ali da on koristi širokougaoni objektiv da bi pokrio veći deo neba. Niko nije ekspert kada započne da se bavi takvom vrstom fotografije, pa je tako i on godinama vežbao i pravio sve bolje i bolje fotografije. Neke od njih možete pogledati u narednoj galeriji, a za ostale, posetite njegov Instagram profil.

Polarna svetlost u punom sjajuOtvori galeriju
naslovna Ove fotografije su ušle u uži izbor za Sony World Photography Awards naslovna Zaleđene Američke Države: Neverovatni mraz u Americi naslovna Ove slike pokazuju šta se sve krije pod vodom naslovna Kako je to probuditi se u zaleđenom gradu? · ·