On Lemon
PULS GRADA · gastro

Razmišljali smo… razmišljali i, nadvikujući se, odlučili da je došlo vreme da ostvarimo snove, te da proizvedemo sopstvenu, 100% prirodnu limunadu. Bio je to pravi brejnstorming!

Sećate li se 2012. godine? Mi se sećamo. Te godine je pokrenut projekat „On Lemon“. Proizveli smo sok „Yerbata“, koji je bio različit od ostalih limunada na bazi „jerba mate“, a koje smo do tada okusili.

Želeći da napravimo jedinstvene i neobične recepte za limunade, uputili smo se na put, sledeći trag vrtova i voćnjaka sa autohtonim biljkama u potrazi za najukusnijim ekološkim voćem i povrćem. Pronašli smo ih i uzeli, cedeći toliko dobrih sadržaja koliko je moglo da stane u flašu. Mešajući ih sa čistom izvorskom vodom, izvukli smo još više ukusa. Kao rezultat, dobijena je prava bomba ukusa koja će razneti vaša čula.

Iznova otkrivamo zaboravljene recepte i ukuse. Otvoreni smo i za nove originalne i iznenađujuće ukuse. Stoga sarađujemo samo sa malim porodičnim gazdinstvima kako bismo izabrali prave sastojke, vodeći računa o najboljem kvalitetu i ukusu. Jedna stvar je sigurna: On Lemon postavlja standarde!

JERBATA sa narom – je eksplozivna sestra soka Yerbata classic sa sokom od nara. Snaga prirodnog kofeina od 24 mg/100 ml. JERBATA je jedinstveno stimulišuća prirodna limunada sa matom, te sa ekstremno visokim sadržajem prirodnog kofeina od 24 mg/100 ml.
Jerbata mate poboljšava imunitet i varenje, unapređuje koncentraciju, čisti krv i eliminiše otrovne supstance iz nje, dovodi nervni sistem u sklad, vraća mladalačku boju kose, odlaže starenje, eliminiše umor, stimuliše rad mozga, sužava struk, povećava snagu, smanjuje stres i pomaže protiv nesanice.
Poput kafe, ona stimuliše, ali je drugačija, pošto vam kafa daje snažnu ali kratkotrajnu stimulaciju, dok je stimulacija koju vrši jerba mate dugotrajna.

RUIBATA
Voćka koja potiče sa farmi roibosa, donosi samo dobar ukus. Uspešno se proširila na nekoliko kontinenata, a oni koji je vole je piju tokom besanih noći, kao i u jutra koja obično počinju… popodne. Možda zato što je u isto vreme slatka i jakog ukusa?
MATCHBATA – Svet je poludeo za maća zelenim čajem! Budistički monasi su od njega pravili lekove, dok smo mi napravili limunadu na bazi njega. Zato se Matcha nalazi u našim flašama, uz dodatak sokova od jabuke, limuna, i limete radi dobijanja intenzivnijeg ukusa i bez dodatog šećera. Ona je bogata vitalnim sastojcima, sposobna da revitalizuje i osveži. Ima pozitivan uticaj na imuni sistem. Reguliše krvni pritisak i unapređuje metabolizam. Poboljšava otpornost na stres i unapređuje perceptivnu funkciju mozga. Hlorofil koji sadrži pomaže da se eliminišu toksini iz tela, dok polifenoli štite svaku ćeliju. Poznata je i njihova efikasnost u sprečavanju raka.
Dobro promućkajte pre otvaranja!

KRUŠKA
Pravi gospodar uspeha. Iako ne nosi krunu, ostale voćke se klanjaju pred njom. Kombinacija 16% soka od kruške sa 15% soka od jabuke uz mali dodatak soka od limuna. Kao jedna od malog broja voćki, kruška sadrži jod, mineral sa pozitivnim dejstvom na funkciju tiroidne žlezde. Pored toga, kruška je i bogat izvor borona, minerala koji poboljšava funkciju mozga. Kruške takođe mogu i da spreče moždani udar, kao i razvijanje visokog pritiska.

Kola ili Cola, to je pitanje? Hajde da odgovorimo! Naša Kola je drugačija: ona je prava, proizvedena bez kompromisa. 100% prirodan, sofisticiran ukus, bez slatkoće i sa smanjenim sadržajem kofeina. Zrna kole, kao sastojak naše kole, su popularno sredstvo za brzo rešavanje zdravstvenih problema.

Ona mogu da:
– ublaže zdravstvene probleme
– umanje glad
– smanje umor
– spreče trovanje alkoholom

ON LEMON crna ribizla – 25% voćnog ludila. Prirodni sok od crne ribizle, sa sokom od limuna i crne šargarepe. Crna ribizla spada u vrste šumsog voća sa većim sadržajem vitamina C. U 100 grama voća se nalazi čak 181 mg vitamina C, što je 4 puta veća koncentracija nego u narandžama. Tako da količina od 100 g, ili jedna šaka crnih ribizli, obezbeđuje tačno 258% dnevnih potreba za vitaminom C. One su bogat izvor antioksidanata. Pored toga, one smanjuju i nivo holesterola u krvi, sprečavaju razvoj arteroskleroze i stabilizuju vaš krvni pritisak.

ON LEMON rabarbara – prirodno mutna limunada od rabarbare sa 30% soka, u jedinstvenoj kombinaciji sa sokom od jabuke i limuna. Rabarbara je izvor vitamina A, C i E, kao i magnezijuma, kalijuma, natrijuma, gvožđa, kalcijuma, folne kiseline i vlakana. Ona stimuliše rad creva i pomaže u borbi protiv gojaznosti. Zahvaljujući dejstvu visoke temperature kojoj se izlaže tokom pasterizacije, ona dobija antikancerozna svojstva. Štiti vaše telo od razvoja ćelija raka. Rabarbara je, osim toga i prirodan izvor antioksidanata sa pozitivnim efektom na ten i stanje vaših ćelija.

ON LEMON limeta – Ekstremno kiselo? Sok od limete! Još svežije voće, prirodno mutno osvežavajuće piće sa 12% soka od limete, jer ona predstavlja izvanredan izvor vitamina C (zanimljivo je da limeta sadrži više vitamina C od limuna), kalijuma, kalcijuma, fosfora, vitamina A i vitamina B. Reguliše nivo šećera u krvi, kao i funkciju jetre. Pored toga, limeta sadrži flavonoide koji nas štite od raka i sprečavaju brzo starenje. Ona omogućava i apsorpciju katehina, t.j. antioksidanata koji se nalaze u čaju.

ON LEMON šljiva – Uh, izgleda da smo u vrelom sosu – ili će pre biti u limunadi! To je tipična priča o šljivi, a glavne glumice su Purpurna, Stenli i Prezident šljiva.
One poboljšavaju apetit i dobre su za varenje. Takođe sprečavaju zatvor i umanjuju rizik od raka debelog creva. Šljive sadrže vitamin E, koji se retko nalazi u voću; imaju i veliku vrednost kao antioksidansi i pune su vitamina grupe B, koji smiruju nerve i poboljšavaju raspoloženje.

cover 5 čudnih pravila bontona (I deo) sausage5 Hot dog u liku ikona pop kulture Lemon Chili Lemon Chili: Šarmantni splav idealan za proleće Enso menu Dec2017 ©Vemicphoto Enso: Nova uzbuđenja u poznatom restoranu originalne kuhinje · · · · · ·