putovanja
PULS GRADA · destinacija

Avanturistkinja Cassandra De Pecol je žena na specijalnom „zadatku“. Ona ima 27 godina, odrasla je u Connecticutu, a poslednjih 15 meseci je na „izvršenju“ misije: luta prostranstvima i državama kao „građanka sveta“ i zagovara mir.

Broj zemalja koji je posetila do sada je neverovatan, bila je u 181 državi sveta, a planira da poseti svih 196 i tako postane prva žena koja je obišla svaku zemlju na planeti. Njen projekat-putovanje nosi naziv Deemed Expedition 196. Iako je oduvek volela da putuje, želja je postala neizdrživa 2009. godine kada je sa bratom putovala širom Evrope. Ono što je počelo kao obilazak Belgije, Holandije, Češke, Nemačke i Švajcarske na kraju se pretvorilo u dvogodišnje putovanje širom Bliskog istoka, Afrike, Južne Amerike i Azije. Šest godina kasnije, odlučila je da uradi sve ponovo, ali sada grandioznije. Pokrenula je kickstarter kampanju sa ciljem da vidi svaku zemlju na svetu i projekat Deemed Expedition 196 je rođen.

Putovanje je započeto 24. jula 2015. godine, a sve što doživljava na putovanjima, Cassandra De Pecol dokumentuje na Instagramu. Takođe, zbog troškova putovanja, ona često koristi Instagram nalog i u poslovne svrhe, reklame za smeštaj. Pošteno.

Iako je na putovanje oko sveta krenula jer je želela da izađe iz zone komfora, želela da upozna bogatstvo kultura na svetu i proširi svoje horizonte, Cassandra De Pecol ova putovanja koristi i da promoviše mir. Inspirisan njenim podvigom, Međunarodni institut za mir kroz turizam ( The International Institute for Peace Through Tourism ) imenovao ju je ambasadorkom za mir. Ona na putovanjima govori u školama i lokalnim zajednicama o koristi i održivosti životne sredine i bogatstvu kultura koje postoje na svetu.

Automatski nacrt Sagrada Familia će konačno biti završena! berlin Šarmantna jesen u Berlinu Valensija Valensija: Grad koji miluje sva čula jesen Da li je jesen najbolje vreme za putovanje? ·