5a4716101d000017005c17ad-cover
U VAZDUHU · urban flash

Još od kada je bila devojčica, Tejlor Mal je želela da ima sestru bliznakinju. Ona je često pitala majku da li postoji sestra za koju ne zna, a postala je opsednuta i imitiranjem svojih najboljih drugarica, od njihovog ponašanja pa do izbora odeće. Godinama kasnije, Tejlor je otkrila da joj se želja već ispunila.

Pevačica i model iz Los Anđelesa je prvi put primetila da se razlikuje od svojih vršnjakinja kada je kao dete otišla u školu plesu. Videla je kako one izgledaju i shvatila da su jedino njena desna i leva polovina stomaka različite boje. Posle godina borbe sa autoimunim bolestima, jedan doktor je pronašao razlog njene jedinstvenosti.

Dijagnoza je glasila da Tejlor boluje od kimerizma, retkog poremećaja kod koga osobe imaju i tuđi DNK u svojim ćelijama, u njenom slučaju, identične bliznakinje koju je apsorbovala u maminom stomaku.

„Bila sam šokirana kada sam saznala pravu istinu“, objasnila je Tejlor u intervjuu za magazin People svoju prvu reakciju u trenuku kada joj je sopštena dijagnoza pre osam godina, i dodala: „Ubrzo nakon toga sam osetila tugu zbog činjenice da sam mogla da imam sestru bliznakinju s kojom bih bila bliska, a nisam“.

Tejlor se spojila sa svojom sestrom još dok su bile u maminom stomaku, a budući da njena majka nije išla na pregled ultrazvukom, sa ovom činjenicom nisu bile upoznate dugo godina. Može se reći da ona defakto poseduje dva imuna sistema koji su konstantno u borbi jedan sa drugim.

I pored toga što se bori sa opakim medicinskim problemom, Tejlor vodi zdrav i aktivan život i duboko je posvećena svojoj muzičkoj karijeri. Ranije je krila znake svog stanja od javnosti jer se plašila da će negativno uticati na njene šanse da se proslavi, ali je u međuvremenu ipak odlučila da bude iskrena sa svojim fanovima. Od tog trenutka kaže da se oseća slobodnijom nego ikada i spremnom za svaki novi izazov.

pagecover123 Slike koje pokazuju da muškarci nikad ne odrastu art-3197310_960_720 Svetske zvezde koje su bile siromašne u mladosti cover Osam žena koje su promenile tok istorije genius-ideas-solutions-make-life-easier-13-5a96b51415ead__605 Genijalna rešenja koja bi trebalo češće koristiti · ·