TV heroine
KULTURA · film/TV

Bilo je to doba i u Holivudu i na televiziji uopšte kada nije bilo jakih ženskih likova. Žene su bile ukras muškim likovima. Ali, serije „Homeland“, „Dexter“ i „The Wire“ su napravile preokret. Ženski likovi u ovim serijama su prave pravcate heroine.

Danas imamo mnogo više serija gde žene nisu u senci muškaraca i ne popunjavaju samo prostor između njihovih važnih dijaloga i odluka. One su prikazane na isti način kao i muški likovi, a to znači da su i one surove u poslu, da najviše na svetu vole svoju nezavisnost, da se bore sa vampirima, bolestima zavisnosti, jure serijske ubice, imaju probleme koji nisu vezani za to da li ih muž vara. Konačno smo dočekali i takve junakinje! Njihov intelekt u stopu prati njihov izgled, a to znači da više nema nemotivisanog pojavljivanja devojaka i žena koje čije je postojanje u TV seriji opravdano njihovim bujnim grudima ili krupnim plavim očima. Sve današnje junakinje su heroine sa kojima gledaoci mogu da se poistovete, bez obzira na pol. Koje su to žene koje menjaju istoriju pokrentih slika, proverite u našoj galeriji.

Homeland: Carrie MathisonOtvori galeriju
the-founder1 „Osnivač“ od četvrtka u bioskopima null „Lepotica i zver“ sa Emmom Watson u Cineplexx-u High Rise Sećanje na svežije bioskopske bisere Song to Song-Trejler za novi film Natalie Portman, Cate Blanchett i Ryana Goslinga „Song to Song“ – Ryan Gosling ponovo glumi muzičara · · ·