luxembourg-1164656_1280
U VAZDUHU · svet

Da li ste znali da će svet naredne godine dobiti prvu zemlju u kojoj će gradski prevoz biti besplatan i da je ona u Evropi? U pitanju je Luksemburg, gde je koalicija koja je nedavno došla na vlast rešila da promeni mnoge stvari u vezi sa uređenjem i zakonima.

Jedno od obećanja je da će od leta naredne godine cela mreža javnog prevoza biti besplatna za sve korisnike. To obuhvata sve vozove, tramvaje i autobuse širom zemlje. Glavna ideja je da se smanji gužva u saobraćaju, koja je najprimetnija oko samog grada Luksemburga. Vlasti se nadaju da će besplatan prevoz privući još više turista i samim tim povećati prihod.

Smatra se da će ušteda na sakupljanju novca od vožnji biti vredna truda, a preostali trošak će se nadoknaditi izbacivanjem poreskih olakšica koje su bile na snazi za redovne putnike. Jedino nije poznato da li će se i kako praviti razlika između dve putne klase u vozovima. Ono što je već bilo na snazi u ovoj zemlji je da svako mlađi od 20 godina putuje besplatno. Nova vlast takođe želi da sprovede inicijative za legalizaciju marihuane i da uvede dva nova državna praznika.

replica-noahs-ark-israel-johan-huibers-2-5bfe8d490638e__700 Jedan Holanđanin je napravio svoju verziju Nojeve barke indigenous-cultures-homage-to-humanity-jimmy-nelson-fb35__700-png Posveta čovečanstvu: Fotografije egzotičnih plemena iz svih krajeva sveta _104417946_20171001_fellipeabreu_kumasi_65704 Po čemu su sahrane u Gani posebne p064wrql Ostrvo jednoroga i drugi tematski parkovi koje još niste videli · · ·