Oni nisu dobili Oskara
KULTURA · film/TV

Izgleda da je ova dvostruka kampanja oko Leonarda DiCapria prešla svoju granicu učinkovitosti i više se niko ne bavi njegovom poslednjom ulogom u filmu „Povratnik“ već se samo govori o tome kako eto, do sada nije osvojio Oskara, ali ova 2016. biće njegova. Sa strepnjom zamišljamo kako će izgledati trenutak, u kojem umesto DiCaprio prezimena sa kvitice biva pročitano neko drugo prezime, i ove nesrećne godine, jer nikad se ne zna, i možda je Leonardo baš jedan od onih sjajnih glumaca koji nikada nisu stigli do zlatne statue…

Nije Leonardo DiCaprio jedini, a u slučaju da ga ni uloga trapera koji preživljava sve smrtonosne trenutke kako bi osvetio sina, ne „pozlati“ simpatični Leo će se pridružiti skupini ovih sjajnih glumaca i glumica, koji nam toliko toga ostaviše u zalog, a od Oskara ni traga ni glasa:

1. Tom Cruise

Cruise se tri puta opravdano nadao da će dobiti Oskara, ali to mu nije pošlo za rukom. Bio je nominovan za uloge u filmovima Magnolia, Jerry Maguire i Born on the Fourth of July.

2. Johnny Depp

Deppova glumačka ostvarenja nikada nisu bila prepoznata kao vredna od strane Filmske akademije. Nominacije u filmovima Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, Finding Neverland i Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl ostale su samo nominacije…

3. Sigourney Weaver

Svi ljubitelji SF žanra voleli su je i pamte je kao Ellen Ripley iz serijala Alien, za Oskara je nominovana tri puta, ali joj nagrada nijednom nije pripala.

4. Brad Pitt

Ista cifra i ista situacija, u Bradovom slučaju, tri nominacije i nula dobijenih zlatnih statua za uloge u filmovima – Twelve Monkeys, The Curious Case of Benjamin Button i Moneyball.

5. Harrison Ford

Uprkos uglednoj glumačkoj reputaciji koja traje nekoliko decenija, filmski uspeh i ljubav gledalaca nisu mogli da mu pomognu da zaradi Oskara! Tužno je, ali istinito da je za ovu prestižnu nagradu nominovan samo jednom i to za glumu u filmu Witness.

6. Edward Norton

Da li je i on „zakinut“ za prestižnu statuu ne znamo, ali zadnja nominacija bila je za ulogu u filmu Birdman, prošle godine.

7. Michelle Pfeiffer

Za prestižnu filmsku nagradu bila je nominovana tri puta, i to od 1989. godine do 1993. godine. Njena glumačka ostvarenja iz filmova – Dangerous Liaisons, The Fabulous Baker Boys i Love Field ostaće zauvek zapamćena, ali Oskari joj nisu pripali!

8. Samuel L. Jackson

Jackson je za glumački doprinos tokom celokupne karijere, koja još uvek nije svršena, bio nominovan samo jednom 1995. godine za sporednu ulogu u filmu Pulp Fiction. Budući da u svojoj biografiji ima mnogo veća ostvarenja od ovoga, možemo da kažemo da američka filmska akademija „nema blage veze“!

9. Ralph Fiennes

Dva puta je došao po nagradu i dva puta je kući otišao praznih ruku. Dva filma i dve glavne uloge: Schindler’s List i The English Patient nisu bile dovoljne za Oskara.

10. Joaquin Phoenix

Pozitivne kritike za ulogu Johnnyja Casha dobio je za film Walk the Line, a u kategoriji najboljeg sporednog glumca bio je nominovan za film Gladiator, ali sve se završilo na nivou pohvala i nominacija…

11. Glenn Close

Iza ove glumice je niz nezaboravnih uloga, ali za 40 godina rada u službi filmske industrije, baš ni jedna nagrada Oskar. Za ovu nagradu bila je nominovana čak 6 puta, tri puta za najbolju sporednu i isto toliko puta za najbolju glavnu, a uloge su i danas poznate i malo je reći slavne – The World According to Garp, The Big Chill, The Natural, Fatal Attraction, Dangerous Liaisons, Albert Nobbs.

12. Lauren Bacall

Jedna od najvećih zvezda ’40-ih i ’50-ih godina 20. veka, čuvena supruga Humphreya Bogarta, Bacall je živela devedeset godina i više od pola svog života provela aktivno igrajući na filmu. Nagradu Oskar nikada nije dobila, a igrala je u filmovima poput The Big Sleep, How to Marry a Millionaire, Key Largo. Bacall je bila nominovana samo jednom, 1997. godine za ulogu u filmu The Mirror Has Two Faces.

01 Isus Hrist: 5 najpoznatijih filmskih prikaza hrišćanskog mesije Nove serije Preporuke i upozorenja: Nova godina, nove serije Najbolje serije u 2016. Najiščekivanije serije u 2016. Bad Neighbours Pogledajte trejler za „Bad Neighbours 2″ · · · · ·