Brazilska fotografkinja vidi nas sve kao Fridu Kahlo
fotografija

Projekat pod nazivom “Todos Podem Ser Frida” je delo umetnice i fotografkinje Camila Fontenele de Miranda koje ispituje kako je to biti Frida Kahlo, bez obzira na starost i pol.

Čuvena slikarka inspiracija je mnogima koji se ne bave samo umetnošću. Ona je ona vrsta slavnog imena koje inspiriše na mnogo različitih nivoa, ali ako vas zanima kako su se pojedinci snašli u ulozi slavne meksičke slikarke, pogledajte fotografije u našoj galeriji…

Duh Fride Kahlo nedavno je posećivao različite ljude, ili makar tako svoje radove objašnjava autorka foto serijala Camila Fontenele de Miranda. Moda je već „omrsila brke“ služeći se Fridom kao inspiracijom u kreiranju modnih dodataka i zanimljivih dezena koje je meksička slikarka nosila sa takvom prefinjenošću kao da je upravo sišla sa modne piste. Bogatstvo boja i motiva, način na koji je nosila svoju gustu crnu kosu, pa čak i njene spojene obrve i nausnice – sve je to izvor trajne snage i inspiracije za mnogobrojne ljubitelje Fridinog lika i dela.

Brazilska fotografkinja Camila Fontenele de Miranda je svoj foto koncept zamislila kao mogućnost da muškarci, žene i deca, bez obzira na uzrast na 15 minuta pokušaju da oponašaju slavnu slikarku, i to pozirajući ispred objektiva foto-aparata. Trenutak samo-refleksije uspeva da bude zabeležen u njenim radovima, iako je svaki pojedinac u gotovo isti kostim „zaronio“ iz lične perspektive. Rodna fluidnost i pomeranja granica seksualnosti došlo je spontano, jer, podseća Miranda, ni Frida Kahlo nije imala nikakve stege po pitanju ljubavi – bila je slobodna kao ptica, iako joj je život pokušao okovati krila!

Brazilska fotografkinja vidi nas sve kao Fridu KahloOtvori galeriju
Peter Adams je pravi gospodar svadbenog prstenja Šta se to vidi u odrazu burme Ples na Kubi Kako izgleda kad se balet vežba na ulicama Kube Phil Collins Albumi Phila Collinsa: Nekada i sada Balerina Dan u životu jedne balerine · · · ·