YT
U VAZDUHU · urban flash

„Forbes“ je objavio listu onih koji su najviše zaradili postavljanjem snimaka na YouTube. Naravno, u pitanju su oni koji zaista žive od toga, i ne kače bilo kakve video sadržaje.

Dakle, ko su najplaćenije YouTube zvezde u 2016. godini? Prema proračunima magazina Forbes na prvom mestu je Felix Kjellberg koji je poznat kao PewDiePie i ima skoro 50 miliona pratilaca. Šveđanin koji testira kompjuterske igrice i kači svoje kometare je pravi izvor klikabilnog sadržaja. Mnogi se brinu da bi ovaj tzv. „preporučeni sadržaj“ mogao da postane mnogo dominantiji na YouTube platformi i da će time uništiti autorski sadržaj. No, krenimo redom po zaradi zvezda YouTube-a.

Kao što rekosmo, na prvom mestu je PewDiePike sa 15 milona dolara.

Na drugom mestu je vloger Roman Atwood sa 8 miliona dolara. Ako niste upoznati sa njegovim radom možete to učiniti ovde. U stopu ga prati trećeplasirana >Lilly Singh (IISuperwomanII) sa 7,5 miliona dolara, a na četrvtom mestu po zaradi je Anthony Padilla (Smosh) sa 7 miliona dolara.

Peto mesto po zaradi na YouTube pripada Tyleru Oakleyu, i on je 2016. godine zaradio 6 miliona dolara, kao i Rosanni Pansino koja je zaradila istu sumu novca.

Na šestom mestu su Mark Fischbach (Markiplier) sa 5,5 miliona dolara, i German Garmendia. Na sedmom mestu je Colleen Ballinger (Miranda Sings) sa 5 miliona dolara.

Istu količinu novca, 5 miliona dolara su zaradili i Rhett & Link.
YouTube je zaista prepun sadržaja, ali ne zarađuju svi novac postavljanjem svojih videa. Ove godine su iznad 5 miliona dolara zaradili ljudi koje ste upoznali u članku. YouTube je i dalje polje prepuno mogućnosti, pa ako ste kreativni, možda i vi postanete i poznati i plaćeni jutjuber.

šešir Lady Gaga je na Victoria’s Secret Fashion Show 2016 nosila šešir od milion dolara Christmas horror movies (foto: Google images) Zašto ne poštujemo novogodišnje odluke? prijatelji Šta vaša prijateljstva govore o vama? Kraljevska porodica u džemperima Britanska kraljevska porodica u presmešnim prazničnim džemperima ·