Mirko Sata
KULTURA · art

Istorija tetoviranja počinje još 5000 godina pre Hrista.Tetovaže su imale su razna značenja: bile su simbol vere, statusa, polne zrelosti. Svaka drevna kultura je imala svoju simboliku. Zato nas ne iznenađuje što za jedan simbol imamo nekoliko često oprečnih tumačenja.

Jedan od najčešćih motiva tetovaža koji ima najviše suprotnih tumačenja jeste motiv zmije. I istorijski gledano, zmija se u mitovima i legendama dvojako tretira. U nekim kuturama je vezana za stvaranje sveta, u drugim simboliše znanje i mudrost, dok je hrišćanstvo vezuje za zlo.

Možemo reći da postoje mnoga značenja vezana za zmiju i da je ovo jedan od najčešće tetoviranih motiva. Tetoviraju ga i muškarci i žene. Popularna je i zbog toga što odlično izgleda na bilo kom delu tela.

Tetovaže zmija su kul, a jedan umetnik iz Milana, Mirko Sata radi trenutno najbolje tetovaže zmija na svetu. U pitanju su crno-bele tetovaže koje izgledaju zaista sjajno. Iako su se javili mnogi drugi tattoo majstori tvrdeći da je bela boja kojom radi tetovaže sklona brzom propadanju, pogotovo na izloženim mestima kao što su ruke, tetovaže ovog umetnika su više nego zapanjujuće, a uz to i veoma popularne.

Istovremeno su i opasne i kul, i može se reći da time što umetnik ukršta crnu i belu boju naglašava dvojaku prirodu zmija kroz istoriju njenog simboličkog značenja.

Kako izgledaju ovi radovi, pogledajte u našoj galeriji.

Mirko Sata: tetovaže zmijaOtvori galeriju

Koristeći samo dve boje, ovaj umetnik stvara neverovatan efekat ističući kontrast između svetlosti i tame u svojim radovima. Jednostavno, efektno i nezaboravno. Ukoliko želite da vidite još odličnih i opasnih tetovaža, posetite njegov Instagram profil.


pic Brutalno iskrene ilustracije o razmišljanju odraslih Marina Nićiforović Otvorena izložba Marine Nićiforović „Krilatija na svome početku“ juz Organizovana prva izložba za pse Sneg u šumi grafika Izložba grafika japanskog autora Haruhike Jošinage