164965_353601688074460_1884933230_n
PULS GRADA · sport&rekreacija

Najmasovnija biciklistička vožnja Orange Bike Ride (Narandžasta biciklistička vožnja) kroz prestonicu Srbije tradicionalno će se i ove godine održati 8. juna. Očekuje se preko 500 sugrađana koji će vožnjom promovisati bicikl kao zdravo, ekonomično i ekološko prevozno sredstvo. Biciklistički festival partnerski organizuju beogradsko društvo Velograd i Ambasada Kraljevine Holandije.

Ovogodišnja tema festivala posvećena je smanjenju saobraćajne gužve, naročito u centru grada, jer se biciklima može brzo i lako stići na svaku destinaciju, kao i popularizaciji svakodnevne vožnje bicikla, koja može doprineti boljem mentalnom zdravlju, smanjenu stresa, anksioznosti i depresije.

Vožnja će biti završena na Dorćol Platzu u festivalskoj atmosferi s brojnim pratećim zabavnim sadržajima i proglašenjem pobednika Like My Bike takmičenja. Ukoliko želite da učestvujete u takmičenju i osvojite bicikl, posetite Fejsbuk ili Instagram stranice BeogradVelograd.

Foto 2 Outdoor Collective: Organizacija koja populariše sportove i rekreaciju u prirodi Smartic Prvi trening - KV „Smartić Prvi trening“ – Veliki korak za male ljude pexels-photo-226583 Koje su stvarno boje teniske loptice? DSC_9631 FitPass Dani Sporta 2019 – #IzadjiNaTeren · · ·