organska-pijaca1
PULS GRADA · aktuelno

Svakog ponedeljka od 4. marta, od 15 do 21h, u okviru jedinstvene ORGANSKE PIJACE na Dorćol Platz-u, Beograđane sa svojim proizvodima očekuju proizvođači i izlagači organskih proizvoda.

Po rečima inicijatora i osnivača Organske Pijace, Nevene Veselinović, ideja je da Beograd, ali i drugi gradovi u Srbiji omoguće svojim sugrađanima da na jednostavan i najpristupačniji način dođu do neophodnih informacija i zdravih proizvoda objedinjenih na jednom mestu.

Osim osnovnih prehrambenih sirovina poput voća i povrća, na organskoj pijaci će se naći i gotovi upakovani organski proizvodi.

Organske kafe, medovi, napici, šampinjoni i bukovače, tartufi, čokolade, organska vina, biljni sirevi, ćevapi od klica žitarica – čuveni vegapčići, klice i mikrobilje, zatim domaće testenine, organske kokice, ručno pravljene kore od heljde i spelte, kolači, organske zamene za šećer i dodaci ishrani, zatim organska kozmetika za telo i higijenu kuće, kao i najkvalitetnija organska terapeutska etarska ulja.

U ovom jedinstvenom ambijentu posetioci će imati priliku da degustiraju i pazare najkvalitetnije proizvode po najpristupačnijim cenama.

U sklopu Organske Pijace biće organizovane i stručne i praktične radionice i predavanja:

– radionica i predavanje o aromaterapiji (uloga aromaterapije u mršavljenju i detoksikaciji)

Veganluk radionica by Nevena Veselinović – edukativno predavanje uz pripremnu degustaciju zdravih veganskih obroka

– radionica urbanog baštovanstva

- permakultura 

– organsko vinogradarstvo

– radionica uzgajanja celuloznih proizvoda (gljiva) na socu od kafe

– predavanje o značaju organske sadnje i konzumaciji organskih proizvoda, Dr. Nina Bulajić.

Ulaz je besplatan.


Leto - Mario Nuci, nazvan Mario de Fjori, i Karlo Marati, nazvan Marata Velika italijanska izložba u Narodnom muzeju od 7. marta – Berninijeva škola i rimski barok Dejan Papic - EY Preduzetnik godine Dejan Papić – EY Preduzetnik godine hot since 82 1 Odbrojavanje se bliži kraju: Hot Since 82 spreman za Beograd 66920001-copy Vivijana Durante otvara 16. Beogradski festival igre · · · ·