Orhan Pamuk
KULTURA · knjige

Slavni turski pisac i nobelovac Orhan Pamuk biće gost Srpske akademije nauka i umetnosti, i to u ponedeljak, kada će održati predavanje u okviru ciklusa „Gost SANU“ a potom će u utorak, u okviru ogranka Srpske akademije nauka i umetnosti, u Novom Sadu primiti Međunarodnu književnu nagradu „Milovan Vidaković“.

Orhan Pamuk će u Svečanoj sali Palate Akademije održati predavanje pod nazivom Writing My World (Ispisivanje mog sveta). Budući da je dolazak ovog velikog književnika omogućen uz svesrdnu pomoć izdavačke kuće Geopoetika, koja je do sada objavila 12 njegovih knjiga na srpskom jeziku, u svečanom razgovoru u ponedeljak učestvovaće Vladislav Bajac (glavni urednik Geopoetike) kao i dopisni članovi SANU Slobodan Grubačić i Goran Petrović.

Predavanje će biti održano 19. decembra u 11:30 časova, u Svečanoj sali na II spratu Palate SANU, na engleskom jeziku uz simultani prevod, a ulaz je slobodan! Potpisivanja knjiga neće biti.

knjige Prelepa islandska tradicija poklanjanja knjiga na Badnje veče DSC_0682 Jubilarna petnaesta „Noć knjige“ Kuća za pisce „Kuća za pisce“ predstavlja Matsa Kolmisopija japan U Japanu postoje hosteli koji su knjižare · · ·