cover
PULS GRADA · stilistika

Merlin Monro je jednom prilikom rekla: „Dajte devojci pravi par cipela i moći će da pokori svet”. Tako sve devojke, za svaku sezonu, nestrpljivo iščekuju da vide koji će to par cipela biti „onaj pravi”. Trendovi za proleće 2018. nikoga neće ostaviti ravnodušnim, pa evo sa kojih to osam pari cipela možete ostaviti čitav svet pod nogama.

Špicaste cipele

Reč je o špicastim cipelama sa kratkom štiklom, što ih zbog komfora čini idealnim za dnevnu eleganciju i večernje izlaske. Osim toga, deluju malo staromodno, ali inovativna dizajnerska rešenja dala su im novi modernizovan utisak. Još jedna prednost je što idu uz gotovo sve – od pocepanih farmerki do svečanih haljina.

Cipele sa ornamentima

Ove cipele dolaze u najrazličitijim oblicima, kao što su baletanke, čizme, cipele s tankom štiklom, cipele s blok petom… Međutim, ono što ih čini posebnim jesu ukrasi u vidu kristala, cveća, šljokica, interesantnog kamenja, perja, pa čak i karnera. Iako nisu za svaki dan, svakako su neophodne u svačijem ormanu.

Abdejtovane retro čizme

Pošto su osamdesete doživele svoj modni come back u ovoj godini, sa njima stižu i čizme koje asociraju upravo na taj period. Od materijala preporuka tu su eko koža i antilop, a od boja crna ili bela sa kojima nikad nema greške. Kada krenu prolećni pljuskovi i varljivo vreme, biće vam drago ukoliko budete imali par ovih lepih retro čizmi.

Cipele sa mašnama i kopčama

Dobra moda u sebi krije specifične i atraktivne akcente, koji čine da svaki komad deluje autentično. Zbog toga ekstravagantne cipele koje nisu nimalo diskretne, već izrazito upečatljive, apsolutno su obavezni deo modnog asortimana svake ozbiljne ljubiteljke mode. Bilo da su ravne ili na štiklu, jednobojne ili šarene, važno je da su mašna ili kopča njihov glavni adut.

Tatine patike

Glomazne i po mišljenu mnogih ružnjikave patike, koje su devedesetih nosili naši očevi, postale su apsolutni hit. Toliko su trendi da ih većina poznatih ličnosti uveliko nosi, a i prestižni modni brendovi (od kojih se to u prvi mah ne bi očekivalo) uradili su redizajn upravo ovakvih patika. Ako ste u potrazi za novom udobnom obućom, ovo bi moglo biti originalno rešenje za vas.

Kaubojske čizme

Divlji zapad vas zove da mu se prepustite, i na asfaltnim ulicama šetate u vestern stilu. Imitacija zmijske kože kao i drap boja, ostaće verne pravim kaubojskim čizmama, a opet i prilagođene urbanom ritmu gradskih ulica.

Art deko cipele

Ljubitelji ovog nežnog i ženstvenog stila, pre svega inspirisanog florom i faunom, imaće mnogo čemu da se raduju ove sezone. Naime, cipele inspirisane art dekoom prepoznatljive su po veoma originalnoj i neobičnoj geometrijskoj štikli. Ona je ta koja daje karakter čitavoj cipeli, pa posebnu pažnju obratite na nju ako želite da na svojim nogama ponesete umetničko delo.

Duboke upadljive čizme

Zaboravite na obične duboke crne čizme, jer kada govorimo o prolećnoj sezoni sve će biti u onim koje na sebi imaju specifične detalje. Bilo da su cele u šljokicama, s interesantnim printom ili natpisom, važno je da se razlikuju od sve druge obuće koju imate. Lako ćete ih upariti sa svakim odevnim komadom, i samim tim celokupnom izgeldu dati jedinstvenu notu.

cover Snatch: Novi second hand i vintage shop u Beogradu Giorgio Armani Giorgio Armani: Dva nova parfema za nju i njega cover Novi modni trend – providne kabanice cover Pogled iza stakala: Najbolje naočare za sunce iz filmova · · · · · · ·