13240772_1169340973077592_159631746929926140_n cover
KULTURA · knjige

Centar za kulturne inicijative „Kulttura“ već osmu godinu za redom organizuje svoj popularni program „Književni vodič kroz Beograd“. U svojoj osmoj sezoni program prati životne i stvaralačke tragove Stanislava Vinavera, Slobodana Markovića i Dobrice Ćosića.

Priče o ova tri „beogradska pisca“ biće ispričane tokom dvoipočasovnih besplatnih šetnji ulicama Beograda, stazama koje su nastale povezivanjem mesta na kojima su živeli, školovali se, radili i družili se. Bazirane na njihovim delima, dokumentima i sećanjima njihovih savremenika, prijatelja i porodica,  priče koje će biti ispričane imaju cilj da ih „ožive“ kao stanovnike Beograda, ali i da podstaknu na novo čitanje i otkrivanje njihovih dela.

Biće to priče o piscima, ali i o Beogradu u vreme kada su oni živeli u njemu. Tokom obilaska grada čuće se i kako su ga oni videli, opisali i opevali u svojim delima. Sva trojica su voleli Beograd  i poklanjali su mu neštedimice deo svoje energije i duha, a dela koja su ostavili postala su deo našeg nasleđa.

Program se izvodi utorkom  i petkom u 17:00 sati i to u terminima:                                            

„Tragom Slobodana Markovića“ u petak 27. maja i utorak 7. juna, okupljanje je u ulici Patrijarha Varnave 10;

„Tragom Stanislava Vinavera“ u utorak 31. maja i petak 10. juna, okupljanje je u ulici Balkanskoj broj 1, ispred bočnog ulaza u hotel „Moskvu“ i

„Tragom Dobrice Ćosića“ u petak 3.  i utorak 14. juna, okupljanje je u ulici Birčaninovoj broj 28/ugao sa ulicom Svetozara  Markovića.

"Zovem se Lusi Barton" Bestseler Njujork Tajmsa stiže u Srbiju Dizajn:TKV 10. međunarodni Beogradski festival poezije i knjige: Trgni se! Poezija! Uk književnost Novi prevodi britanske književnosti: Čekajući Brexit Savamala Book Fest Savamala Book Fest po drugi put u Mikser Houseu