the-founder1
KULTURA · film/TV

„Osnivač“ je priča o tome kako je McDonalds, kultni lanac brze hrane, došao do uspeha. To je priča kako je Rej Krok izgradio carstvo od skromnih početaka. Što je još važnije, u pitanju je priča o dva brata McDonald, koji su u Kaliforniji otvorili restoran koji se zvao McDonalds, a koje je Krok iskoristio i napravio svoje „fast food“ carstvo. Kada neko misli o osnivanju McDonalds-a, najčešće jedno ime pada na pamet: Rej Krok. Često ćete čuti različite tvrdnje o tome kako je nastao McDonalds, međutim iako mnogo njih veruje da je Rej osnivač Meka, ta izjava nije u potpunosti tačna, jer su braća McDonald pravi osnivači McDonalds-a.

U filmu glavnu ulogu tumači Majkl Kiton koji je verno oživeo lik Reja Kroka. Braću MekDonald tumače Dik Ofeman i Džon Karol Linč, a režiju potpisuje Džon Li Henkok.

Film počinje scenom u kojoj vidimo kako se Krok bori kao trgovac milkšejk mikserima. Jednog dana on dobije poruku da restoran u Kaliforniji želi da kupi šest miksera. On misli da je greška, te kontaktira restoran samo da sazna žele li stvarno osam miksera umesto šest. Ispostavilo se da je restoran McDonalds, mali hamburger štand započet od braće Meka i Dika Mekdonalda. Priča je fokusirana na ova tri lika. Glumci su zaista vrhunski, a njihovi likovi dobro napisani. Kiton je odličan u ulozi velikog izdajnika koji ne preza ni od čega. Film Osnivač u distribuciji Blitza stiže u bioskope u četvrtak 16. marta.

null „Lepotica i zver“ sa Emmom Watson u Cineplexx-u High Rise Sećanje na svežije bioskopske bisere Song to Song-Trejler za novi film Natalie Portman, Cate Blanchett i Ryana Goslinga „Song to Song“ – Ryan Gosling ponovo glumi muzičara Crno-beli filmovi Ima nade za crno-beli film: 10 novijih ostvarenja · ·