p064wrql
U VAZDUHU · svet

Koliko ste zanimljivih zabavnih parkova posetili na svetu? Koji god da je odgovor, kladimo se da niste bili na ostrvu jednoroga na naduvavanje i da će vas iznenaditi i ostali parkovi na ovoj listi.

Ostrvo jednoroga, Filipini

Na zapadnoj obali Filipina nalazi se ostrvo na naduvavanje koje je u potpunosti posvećeno jednorozima i pastelnim bojama. Na njemu se nalaze tobogani, mostovi i mnoge druge zabavne prepreke, a sve sa istom tematikom. Ono se prostire na skoro 600 kvadratnih metara, a predstavlja samo deo jednog još većeg parka na naduvavanje.

Ukoliko uspete da preživite sav taj kič i potražite ono iza samih boja, možete se zapravo provesti prilično dobro. Ponuđeni sadržaj zanimljiv je i za decu i za odrasle, a ako vam taj deo na vodi nije zanimljiv, možete se opustiti na plaži. Samo da znate, suncobrani i lenjivci takođe su ružičaste i ljubičaste boje.

Zemlja bombona, Danska

Ovaj park inspirisan je brendom slatkiša sa pomalo bezobraznim nazivima. Park se po tome ne razlikuje puno od njih, jer su vožnje i okolna dekoracija ponovo povezani sa veoma čudnim stvarima. Pored vožnje na ludoj kornjači, tu je i jedna inspirisana konjskim izmetom. A još jedna koja je dobila naziv po slatkišima takođe obuhvata vožnju oko gomile psećeg izmeta, dok se sa zvučnika čuju zvuci ispuštanja gasova.

Sovjetski bunker, Litvanija

Ukoliko ste iz nekog razloga nostalgični prema sovjetskoj eri, zaputite se ka Vilnjusu jer vas tamo čeka poslastica. Tamo se nalazi bunker koji vodi u svojevrsni muzej socijalizma sa posebnom trosatnom turom koja vas vraća u 1984. godinu. Dočekaće vas čuvari sa psima i naterati da predate sve svoje stvari i obučete sovjetski kaput kako biste što verodostojnije doživeli tu eru.

Unutra se prolazi kroz lavirint, ispituju vas navodni KGB predstavnici i uče vas kako da stavite gas masku. Možete videti i kako su izgledale druge stvari u ovo vreme, poput škola, bolnica i prodavnica.

Zemlja ljubavi, Južna Koreja

Ovaj tematski park namenjen je isključivo odraslim osobama, prvenstveno mladencima. Njegova svrha je da im pokaže što više načina telesnog zadovoljstva. U njemu se nalazi 140 statua u raznim seksualnim pozama, a pored toga se puštaju razni edukativni filmovi i dostupne su interaktivne izložbe takođe posvećene seksu.

Zemlja čuda u Kalkaru, Nemačka

Ono po čemu je ovaj park jedinstven jeste činjenica da se nalazi u pravoj pravcatoj nuklearnoj elektrani. Činjenica je da ona nikada nije radila, tako da su je pretvorili u park, a samu nuklearnu kulu u vertikalnu vrtešku. Možda nije najprivlačnija ideja, ali svakako pruža jednu potpuno drugačiju perspektivu zabave.

Inflata Nation, Mančester

Ne samo da je ovaj park na naduvavanje dostupan za odrasle, već ima i termine isključivo za njih. Njegova ideja je da ovde svi mogu da se isključe i zaborave na godine dok se prepuštaju uživanju u mnogobrojnim sadržajima. Mogu da se penju uz zid, spuštaju niz tobogan i još puno toga, a sve je na naduvavanje.


airplane-movie-passengers cult fiction Ima li toaleta u avionu? 1200x800 Japanac oženio hologram turkey-1104206_960_720 Koliko će ljudi živeti na svetu 2100. godine? lost-places-2660064_1280 Putnici van Evropske unije moraće da prođu detektor laži · · · ·