Sladoled od vina, nara i jabuke
PULS GRADA · kulinarka

Ukoliko volite sladoled, ali i čašu penušavog vina, naročito belog, možda bi trebalo da probate sladoled od belog vina sa osvežavajućom limetom i narom. Ova kombinacija je idealna za tople dane koji nas očekuju, jer pruža dovoljnu količinu vitamina, i hidrira čitav organizam, uz dodatak vina, koji će biti sasvim odgovarajuća alternativa svim ljubiteljima ovog alkoholnog pića.

Može vam izgledati neobično, ali zar ne mislite da je idealno ako biste jednim slatkišem uspeli da zadovoljite obe potrebe – čašu hladnog penušavog vina, i osvežavajući voćni sladoled. Za sve one koji leti uživaju u takozvanom špriceru (belo vino i soda) ideja da bi se u ovu kombinaciju mogao umešati i veoma zdravi nar, čini se neverovatnom, ali, evo, pogledajte šta vam je potrebno za pravljenje ovog neverovatno ukusnog i potpuno drugačijeg sladoleda:

Sastojci:

1 šoljica soka od nara
1/3 šoljice šećera
2 limete
1,5 šoljica šampanjca (ili belo vino)
1 nar (semenke cele)
1 limun

Postupak pravljenja sladoleda:

Šoljicu soka od nara pomešajte sa dve kašičice šećera i ostavite da se šećer rastopi. Nastali sirup rasporedite u kalupe za sladoled i dodajte im drvene štapiće, te posudu stavite u zamrzivač na oko 60 minuta. Limun i limetu isecite na tanke kriške i iz semenki nara uklonite koštice jer će vam oni trebati za krajnju dekoraciju. Sok od jedne limete, penušavo belo vino ili šampanjac i preostali šećer pomešajte i sačekajte da se šećer rastopi. Potom izvadite kalupe iz zamrzivača, nalijte u svaki kalup svežu smesu. Kao dekoraciju dodajte po krišku limuna i limete, i nekoliko semenki nara. Ostavite vaš sladoled da u zamrzivaču stoji najmanje 10 sati, a potom uživajte koliko vam volja!

Hrana širom sveta Tipični lokalni specijaliteti – svako ima svoju poslasticu Domaći sladoled Kako da napravite domaći sladoled od samo dva sastojka Prolećna salata Najbolje prolećne salate Pazi snima se: Kako se snima emisija o hrani bez ponavljanja Pazi snima se: Kako se snima emisija o hrani bez ponavljanja scena · · · ·