pexels-photo-814822
U VAZDUHU · društvene mreže

Verovatno ste čuli za uvreženo mišljenje da će vas konzumiranje jedne jabuke dnevno održati zdravim. Pred nama je sada, međutim, novo istraživanje koje pokazuje da iste zdravstvene beneficije možemo očekivati i od deljenja jedne fotografije dnevno na društvenim mrežama!

Autori ove studije su Liz Bruster sa Lankaster univerziteta i Endrju M. Koks sa univerziteta u Šefildu.

U istraživanju je učestvovala grupa fotografa amatera starosti između 20 i 60 godina, aktivnih na društvenim mrežama za objavljivanje fotografija kao što su Instagram, Flickr i Blipfoto. Autori studije su pratili njihove aktivnosti na ovim mrežama, analizirali njihovu interakciju sa drugim entuzijastima za fotografisanje, pratili učestalost fotografisanja i beležili vrste fotografija koje su objavljivali. Na kraju svega su sa njima odradili telefonski intervju da bi iz prve ruke saznali kako se trenutno osećaju.

Istraživači su otkrili da deljenje jedne fotografije dnevno na društvenim mrežama deluje na blagostanje ljudi jednako kao trčanje, vežbanje joge ili crtanje.

Oni su taj efekat objasnili sledećim rečima: „Ove aktivnosti predstavljaju jednostavan recept za poboljšavanje vašeg raspoloženja. Navika deljenja jedne fotografije dnevno na društvenim mrežama povećava vaš nivo interakcije sa drugim ljudima, a sam proces fotografisanja vas tera da napustite dom i upoznate se sa životom u vašem okruženju, ali i šire.“

Njihovu kompletnu studiju možete pročitati OVDE.

rebel_hand_emoji Vaš zaštitni emotikon na osnovu horoskopskog znaka Lose objasnjeni zapleti Loše objašnjeni zapleti filmova before-after-illustrations-naolito-nacho-diaz-arjona-1-5aec109f9d521__700 Pre i posle: 11 urnebesnih ilustracija običnih predmeta page_cover_drustvenemreze Društvene mreže kao 3D ilustracije · · ·