fraud-3229757_960_720
U VAZDUHU · urban flash

Uobičajeni načini zaštite od pljačke su brave, alarmi, a u poslednje vreme, sve više i kamere. Međutim, i pored toga se dešava da domovi budu obijeni, jer lopovi uvek nađu način da vaš sistem zaštite učine beskorisnim. Kako je onda moguće adekvatno obezbediti svoju imovinu od ljudi koji žele da je otmu?

Pravi odgovor na ovo pitanje je da je apsolutna zaštita nemoguća, ali postoje neki načini koji vam mogu pomoći da smanjite šansu da budete opelješeni. Sve gore pomenute metode zaštite imovine su i dalje važne, ali osim toga morate da povedete računa i gde čuvate svoj novac i druge vredne predmete. Kada to kažemo, mislimo na odgovarajuću prostoriju u vašem domu.

Naime, kada jednom obiju vaš stan ili kuću, lopovi imaju ograničeno vreme za koje moraju da obave svoju pljačku jer svakim dodatnim minutom ostajanja u objektu, oni povećavaju rizik da budu uhvaćeni na delu. Iz tog razloga oni moraju unapred da naprave izbor gde će da traže vaš skriveni novac.

Lokalna američka televizija NBC New York je pre nekoliko godina sprovela istraživanje među osuđenim kriminalcima koje se bavi baš ovom temom. Ispostavilo se da je vaš novac najmanje bezbedan u spavaćoj sobi budući da je čak 75% ispitanika odgovorilo da je to prva prostorija koju proveravaju nakon ulaska u stan. Radnu sobu bi ispreturalo 26% lopova iz ove ankete, dok bi se samo 19% njih odlučilo za dnevnu sobu.

Koja je na kraju prostorija najbezbednija? Nećete verovati, ali u pitanju je… kupatilo! Svega 16% ispitanika je reklo da bi uopšte ulazilo u ovu prostoriju. Eto, otkrili smo vam kako da smanjite šansu da budete opelješeni. Na vama je samo da odlučite da li ćete da krijete svoj novac i vredne stvari u prljavom vešu ili među sapunima. Ili je možda ipak najbolje da nabavite jedan dobar čelični sef i zaboravite na ovu ideju…


ryan-holloway-276366-unsplash Evo kako da znate da je on pravi decisions Žena želi da angažuje druge da donose odluke umesto nje mesec dana adult-blank-business-515171 Ovo su najproduktivniji horoskopski znaci BeFunky-collage (11) 5 tipova singl devojaka ·