88dd8326e740
U VAZDUHU · urban flash

Bezbedan seks je nekada značio korišćenje kontracepcije tokom intimnih odnosa kako bi se umanjio rizik od dobijanja veneričnih bolesti. Danas, međutim, ovoj sintagmi treba dodati još jedno značenje: Seks u kome ne dolazi do povrede polnih organa.

Verujemo da vam se prevrnuo stomak kada ste ovo pročitali, ali nažalost, fizičke ozlede polnih organa su realnost pa stoga treba biti oprezan tokom akrobacija u krevetu. Iz tog razloga je bitno znati kod kojih seks poza postoji najveći rizik povrede. Na našu sreću, stručnjaci su se već bavili ovim pitanjem i došli su do nekoliko korisnih zaključaka. Naime, oni su otkrili da je poza u kojoj žena sedi na muškarcu dok on leži, poznatija i kao kaubojka, najopasnija seks poza koja je odgovorna za oko 50% fraktura penisa koje nastaju tokom vođenja ljubavi.

Odmah iza nje po opasnosti je tzv. kučeća poza. Ona je odgovorna za oko 29% svih povreda tokom seksa, a manje je bezbedna za žene budući da je tokom upražnjavanja seksa na ovaj način, penetracija dublja nego inače, što može dovesti do ozlede grlića materice.

Misionarska poza, u kojoj je muškarac doslovno na ženi i gledaju se licem u lice, je znatno bezbednija od ostalih. Svega jedna petina svih povreda polnih organa tokom seksa nastala je u misionarskoj pozi.

Naravno, ne želimo ovim informacija da vas plašimo i odvraćamo od seksa, već samo da upozorimo da budete oprezni kada se odlučite za neku od pobrojanih poza. Povrede polnih organa su i dalje veoma retke i nema razloga da vam strah od njih uništi zadovoljstvo u intimnim odnosima sa vašim partnerima.

1-25 Loše navike koje nas sprečavaju da budemo srećni squad-1 Kako prići devojci kada je u društvu svojih prijateljica photo-1500771967326-9b2f6200d1c6 Kako će vam muškarac pokazati da vas želi? page-cover56 10 stvari koje su veće nego što ste mislili · · ·