Blatobran
PULS GRADA · dizajn

Kreativni centar Blatobran je formiran 2007. godine kao otvorena platforma za povezivanje umetnika i dizajnera koji koriste prevashodno keramiku, ali i druge medije umetničkog izražavanja.

Umetnici okupljeni oko Blatobrana imaju zajednički cilj da kroz izlagačku delatnost, prezentacije, predavanja i druge forme umetničkog izražavanja edukuju širu publiku i unaprede svest o značaju umetnosti i dizajna u savremenom društvu.

Blatobran podstiče kreativnost i estetske kriterijume društva približavanjem stvaralačkog procesa, materijala i tehnika najširoj publici na način koji angažuje posmatrača kao aktivnog učesnika umetničkog izražavanja.

Sa ciljem da oformi centar stalne razmene novih ideja i promocije savremene umetnosti i dizajna, Blatobran ovoh dana otvara i sopstvenu galeriju u Beogradu, u ulici Gospodar Jevremovoj broj 38. Galerija će raditi u nedelju 5. aprila kada se i odrzava “Beogradsko proleće” ili “April u Beogradu” na dan kada padaju Cveti.

Od umetničkih instalacija do društveno angažovanog dizajna, Blatobran teži daljem širenju kreativnog delovanja u sve pore društvenog života, dajući svojim članovima kao i najširoj publici podsticajan prostor za eksperimentisanje i inovacije kroz upotrebu novih tehnika, materijala i formi izražavanja.

Pogledajte neke od radova umetnika okupljenih oko Blatobrana u našoj galeriji:

BlatobranOtvori galeriju

 

Lego od 7 do 77 Lego kocke: Neverovatna nova namena Novo ruho Novo ruho jugoslovenskih reklama Medvedi Pozdravite se sa zimom uz Medvede Coca-Cola slavi jubilej Together: Coca-Cola proslavlja 100 godina čuvene staklene boce ·