http___cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_190402121709-02-deepest-pool-poland
U VAZDUHU · svet

Koliko duboko možete da ronite? Ako niste sigurni, moći ćete da testirate svoje sposobnosti jer se ove godine u Poljskoj otvara najdublji bazen na svetu sa podvodnim pećinama koje će ići čak do 45 metara dubine.

Idealno mesto za trening profesionalnih ronilaca, bazen će sadržati 8.000 kubnih metara vode – što je 27 puta više od prosečnog bazena od 25 metara.

Bazen je trenutno u izgradnji u gradu Mszczonov, na manje od 50 km od Varšave. Oko 1.100 tona čelika se koristi za jačanje njegove strukture, što uključuje simuliranu „plavu rupu” koja se spušta do svoje najdublje tačke.

Dizajneri kažu da će to odgovarati i početnicima i iskusnijim roniocima, ali oni koji ne žele da se pokvase mogu da uživaju u propratnim objektima, zahvaljujući podvodnom tunelu za gledaoce.

Okolni konferencijski i trening apartmani kao i hotelske sobe će takođe gledati na unutrašnjost bazena. Kada se otvori, Deepspot kako se zove ovaj bazen, će svrgnuti italijanski I-40 Deep Joi koji se nalazi u odmaralištu Montegroto Terme, u blizini Venecije.

Ipak, ako sve bude išlo po planu, Deepspot se neće zadržati na prvom mestu jer se očekuje otvaranje još jednog, dubljeg, bazena u Britaniji 2020. godine.

airbnb-x-louvre-julian-abrams14 Airbnb vas poziva da prenoćite u Luvru cover www.oxforddictionaries.com Neobična čitanja sudbine širom sveta BeFunky-collage (1) Znate li koliko zaista vrede britanski kraljevski dragulji? istock-469241832 Iznajmite Finca i pronađite sreću · · ·