SIF_0516
PULS GRADA · aktuelno

U Kraljevskoj vinariji na Oplencu otvoren je 5. Festival Šumadijskih vina, a pored tradicionalne izložbe likovnih radova „Umetnost i vino“, mužičkog i edukativnog programa, održana je i degustacija vina u novoj degustacionoj sali Kraljevske vinarije.

Potpuno opremljena Degustaciona sala predstavlja jedinstveni regionalni centar za prezentovanje ponude vina Šumadije a u svom sastavu ima i prodavnicu i izložbeni deo.

Adaptacija višenamenske sale za organizovanje zajedničkih aktivnosti vinara šumadijskog vinskog regiona u Kraljevskoj vinariji predstavlja integralni deo projekta IMPULS wine, čiji je nosilac Regionalna Agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, a koji je finansijski podržala Švajcarska Vlada u okviru programa Podrška ruralnom i regionalnom razvoju u Srbiji.

Festival je i ove godine posetio veliki broj predstavnika javnog, kulturnog i političkog života, ali i ljubitelja i poštovaoca vina iz cele zemlje i regiona.

Dragan Velikić je svečano otvorio Festival rečima: „Malo je toga što Srbija može da ponudi svetu, ali jedno od toga su sigurno srpska vina.”

Posetiocima Šumadije i ljubiteljima vina sada je na raspolaganju kompletna ponuda šumadijskih vina na jednom mestu, u prostoru od izuzetnog istorijskog značaja za vinarstvo u Srbiji i Šumadiji – Kraljevskoj vinariji na Oplencu.

Untitled Video „Buđenje“ najavljuje otvaranje Narodnog muzeja Arsenal 08 1. veče Arsenal fest: Kako nam je bilo 1. festivalskog dana Najbolji pekari Srbije Pekare u kojima rade najbolji pekari Srbije collage Upoznajte najlepše neženje na Svetskom prvenstvu · · ·