Saopstenje za javnost - februar 2019
PULS GRADA · aktuelno

U cilju promocije čitanja i negovanja srpske književnosti za decu i mlade, izdavačka kuća Klett nastavlja društveno odgovornu akciju „Čitalački maraton“ i raspisuje novi Konkurs za neobjavljeni roman namenjen mladim čitaocima od 11 do 14 godina za treće kolo edicije „Čitalački maraton“.

Pozivaju se svi autori koji pišu za mlade čitaoce od 11 do 14 godina da se prijave na Konkurs i pošalju svoj roman najkasnije do 3. maja 2019. godine. Rukopis treba da bude na srpskom jeziku, obima od najviše osam autorskih tabaka, odnosno najviše 128 strana (1800 znakova sa proredima po strani).

Stručni žiri, kojeg čine eminentni književni kritičari i profesori srpskog jezika i književnosti, odabraće rukopise koji ulaze u uži izbor, dok će Glavni žiri sastavljen od preko 150 nastavnika srpskog jezika i književnosti koji predaju u osnovnim školama rangirati pet najboljih romana koji će biti štampani u trećem kolu edicije Čitalački maraton.

Glavna nagrada za prvoplasirani roman je 500.000 dinara bruto i biće štampan u velikom tiražu. Svi romani biće urednički oblikovani i obogaćeni metodičkom aparaturom. Romani će biti obrađivani na radionicama čitalačkih klubova u osnovnim školama kojih u ovom trenutku ima preko 500, a pod mentorstvom nastavnika srpskog jezika i književnosti.

Akcija Čitalački maraton podržana je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Detaljnije informacije pronađite ovde.


141 Beogradski festival igre predstavljen u Zagrebu Savovi_2 „Šavovi“ premijerno na 47. FEST-u TO Budva „Karnevalske majske večeri“, sedam dana najvećeg karnevala u jugoistočnoj Evropi, najavljuju budvansko leto organska-pijaca1 Organska pijaca svakog ponedeljka na Dorćol Platz-u · · · ·