Green Fest voloneri 2017
životna sredina

„Green fest” poziva mlade, odgovorne i društveno angažovane pojedince koje zanimaju film, umetnost, ekologija i životna sredina da se prijave za volontiranje na najvećem „zelenom” festivalu u regionu, koji će se održati od 13. do 16. novembra u Domu omladine Beograda, pod sloganom „Plastika nije igračka. Promeni igru!”.

Izabrane volonterke i volonteri će imati priliku da razviju nove veštine, nauče da rade u timu, upoznaju nove prijatelje i potencijalne saradnike. U prethodnih osam godina više od 350 mladih je bilo uključeno u volonterski program. Na ovaj način organizatori Festivala nastavljaju sa praksom angažovanja mladih, koji kasnije mogu očekivati i priliku za rad na različitim projektima. Više informacija o pozivu je dostupno ovde.

Međunarodni festival zelene kulture Green fest je najveća „zelena“ manifestacija u regionu jugoistočne Evrope, posvećena ekologiji i zaštiti životne sredine, koja kroz edukativne, filmske, izložbene i aktivističke programe i proizvode podstiče kulturu življenja u skladu sa zelenim vrednostima. Tokom prethodnih osam godina festival je posetilo preko 65.000 ljudi.

Festival organizuju Centar za unapređenje životne sredine i Dom omladine Beograda uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva kulture i informisanja, Grada Beograda – Sekretarijata za kulturu, Francuske ambasade i Francuskog Instituta kao i uz pomoć mnogobrojnih partnera i prijatelja.


Flowers_trees_shaded_streets10 Najlepše ulice u senci cveća i drveća Plastic free July Plastic Free July – aktuelan ekološki izazov charles-koh-607576-unsplash-696x464 Starbucks uvodi neočekivanu novinu od jeseni Primer Pixelate Jedinstveni ekološki mural od limenki na EXITU · · · ·