Dragan Djordjevic Suzuki violoncelista
PULS GRADA · aktuelno

Gala koncertom Orkestra Škole za muzičke talente iz Ćuprije sa solistom Draganom Đorđevićem Suzukijem na violončelu, u subotu 14. jula otvorena je deveta po redu Ariljska letnja muzička manifestacija – ARLEMM 2018.

Prvo veče pred publikom u Arilju nastupio je i Marko Luis, koji je dodatno doprineo atmosferi svojim džez nastupom, a otvorena je i izložba fotografija koja od početka juna obilazi Srbiju, autorke Dragane Selaković.

Drugo veče Arlemma obeležili su umetnici Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov bend. Koncert je održan u neposrednoj blizini crkve Sv. Ahilije, građevini iz trinaestog veka, u amfiteatru, prostoru u kome se prirodno širi i proizvodi eho i sceni daje posebnu akustiku.

Svi koji nisu mogli da budu u Arilju, pratili su celovečernji prenos koncerata uživo zahvaljujući Telenor 4G mreži na njihovom YouTube kanalu.

Arilje će u naredne dve nedelje biti prestonica kulturnih dešavanja, okupljaljući vrhunske predavače, izvođače iz zemlje i inostranstva, a pored muzičke nastave deca i mladi ljubitelji umetnosti će imati mogućnost da pohađaju razne radionice, stariju publiku očekuju duhovne večeri i veče beseda sa Matijom Bećkovićem, organizovaće se i plesne radionice, turistički obilazak znamenitosti grada Arilja, a poslednjih dana Arlemma nastupiće Neverne bebe, YU Grupa i još mnogi drugi.

Ulicama Arilja će se i ove godine kretati brojni mladi umetnici iz Nemačke, Rusije, Belgije, Austrije, Slovenije, Amerike, Hrvatstke, Bosne i Hercegovine. Sa najtalentovanijim mladim polaznicima iz zemlje i inostranstva radiće vrhunski predavači i profesori violine, violončela, klavira, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, flaute, solo pevanja i gitare.

collage Šta su poznati nosili na ovogodišnjem Vimbldonu zhen-hu-662487-unsplash Kako je nastao strah od petka 13? collage Šta se gricka na fudbalskim stadionima širom sveta george-amal-clooney-1220x686 Džordž Kluni hospitalizovan nakon strašne saobraćajne nesreće · · · ·