Izložba „Vatre i oblaci“
KULTURA · art

Dizajnerka Tijana Đorđević predstavila se unikatnim predmetima koji kroz sofisticiran izraz pokazuju spoj primenjene i figurativne umetnosti. Originalan i atraktivan način da se predmetima za opremanje stana podari potpuno nova uloga, da pored osnovne funkcije budu i umetnička dela koji će vaš prostor dekorisati, ulepšati i učiniti ga posebnim, je nešto sa čime se umetnica uspešno poigrala.

Vatre i oblaci su upotrebni proizvodi koji se na izložbi transformišu u svetleće skulpture. Oblaci, kao zaklon od svetlosti predstavljaju umetniči izraz, dok ujedno imaju i praktičnu primenu, to je rasveta za enterijer. Vatra, kao izvor svetlosti, predstavljena je kao skup plamičaka, a svaki plamičak je lampa za sebe.

„Ovi predmeti izrađeni su od porcelanske mase, a uprkos toj prirodnoj tvrdoći materijala predstavljaju nešto lagano kao što je para od kojih se sastoje oblaci i neuhvatljivo kao svetlost koju emituje vatra“, rekla je Tijana Đorđević autorka izložbe.

Tijana Đorđević prepoznata je kao dizajner koji radi u glini, čija je misija da prevaziđe uobičajena očekivanja keramike kao grnčarije i predstavi je kao modernu, izuzetnu i sofisticiranu formu praktičnog i umetničkog izraza. Diplomirala je keramiku na Fakultetu primenjenih umetnosti, dok je usavršavanje nastavila na magistarskim studijama na Syracuse University u Sjedinjenim Američkim Državama. Živi i radi u Beogradu.


This-Artist-Makes-Incredible-Cover Neverovatne skulpture od starih knjiga i kataloga Galerija 73_cover Izložba slika „Trenutak Dragana Radivojevića“ u Galeriji 73 san-paolo-converso-tennis-church-4cover Crkva iz 16. veka je transformisana u teniski teren Babylon the Great Artist Ivana Ivković Photo Boris Burić Izložba „Babylon the Great“ u galeriji Laufer Eugster · · · ·